Hiru errezeta goxo eta osasuntsu

2012ko ekainaren 27a
00:00
Entzun
SOJA KIMU SALTEATUAK

Osagaiak:

Soja ernamuinak. 150 g inguru pertsonako

2-3 baratxuri ale.

Koilarakada bat oliba olio pertsonako.

Koilarakada bat soja saltsa pertsonako.

Prestaketa: Baratxuria zuritu eta xerra finetan ebaki behar da. Kazola batean olioa jarri.Ondoren, baratxuria bota. Apur bat berotzean, soja ernamuinak eta soja saltsa bota behar dira kazolara. Erregosten direnbitartean, ongi nahastu behar dira, eta bero-bero daudenean atera. Soja ernamuinek digestioa errazten duten entzima asko dituzte.

TOMATE BETEAK

Osagaiak:

1-2 tomate pertsonako

Tipulin erdia edo osoa

Piper berde erdia edo osoa

Kuiatxo erdia edo osoa

Baratxuri ale bat

Atun lata erdia pertsonako

50 g gula pertsonako

4-6 oliba berde/beltz pertsonako

Apaintzeko ganbak, nahi bada

Olioa eta gatza

Prestaketa: Tomateak gainetik zatitu, eta koilara txiki batekin ahalik eta gehien hustu. Mamia gorde.

Kuiatxoa zuritu eta lauki txikitan moztu. Zartagin batean olioa jarri eta bertara bota zatitutako tipulina eta piper berdea. Apur bat biguntzean, kuiatxoa gehitu eta poliki egin daitezela. Egindakoan, ontzi batera pasa. Ondoren, zartagin berean, zuritutako baratxuria bota, gorritu eta, ondoren, gulak frijitu. Barazki eginak ditugun ontzira bota dena, eta nahastu. Erantsi olibak zatituta, tomate mamiak eta atun lata/k. Nahasketa horrekin tomateak bete eta, nahi bada, gainetik apaintzeko ganba egosi edo frijitu bat ipini.

MARRUBI, ANANAEDO TXOKOLATE IRABIAKIA

Osagaiak:

Esnea, baso bat

Marrubiak edo anana 100g

Kakao hautsa, 2-3koilarakada

Prestaketa: Marrubiak (edo piña) garbitu eta zatitu. Esnea eta frutak irabiatzeko ontzian jarri eta irabiatu. Behar bada, iragazi. Berdina egin daiteke esnea eta kakao hautsarekin, txokolatezko irabiakia izango genuke.
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Interesgarria izango zaizu
Nabarmenduak
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.