Idiazabalgo gazta

Gaztaren ekoizpena %20 handitzea jarri dute helburu

Bost urterako plan estrategikoa adostu dute Eusko Jaurlaritzak, Nafarroako Gobernuak eta Idiazabalgo gaztaren jatorri izenak.

Uharte Arakilgo 46.go Artzai Eguna. IDOIA ZABALETA, ARGAZKI PRESS
2015eko martxoaren 5a
08:22
Entzun

Aurten hasi eta 2020. urtera bitartean Idiazabalgo gaztaren ekoizpena %20 handitzea, jarduera horren inguruko enplegua %15 igotzea eta gaztaren beraren kontsumoa areagotzea lortu nahi dute. Horiek dira Eusko Jaurlaritzak, Nafarroako Gobernuak eta Idiazabalgo gaztaren jatorri izenak elkarlanean adostu duten plan estrategikoaren helburu nagusiak. 

2010az geroztik sektorearen jarduera beherantz joan da, eta joera hori aldatzeko egin dute plan estrategikoa. "Bertako produktuei eta kalitateko produktuei lotutako elikagaien industria bultzatzeko" asmoarekin egin dutela zehaztu du Bittor Oroz EAEko Nekazaritza, Arrantza eta Elikagai Politikako sailburuak. Jaurlaritzak 3,5 milioi euro jarriko ditu datozen bi urteetan sektorearen formakuntzarako eta berrikuntzarako. 

Jose Mari Ustarroz Idiazabal jatorri izenaren lehendakariak esan du "aurrera egiteko eta posizionamendua berreskuratzeko" lagundu egin behar zaiola gaztaren sektoreari. Ildo horretan, plan estrategikoaren balioa goraipatu du. 

Plan estrategikoaren prozesua bi gobernuen eta sektoreko ehun profesional ingururen parte hartzearekin egin dute. 

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Interesgarria izango zaizu
Nabarmenduak
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.