Sagardoa latan merkaturatuko du Zeraingo sagardotegi batek

Gaur aurkeztu dute Oiharte sagardotegiaren egitasmoa, Ezkioko Igartubeiti baserrian egiten ari diren Sagardo Astearen barruan.

Gaur goizean aurkeztu dute Zeraingo Oiharte sagardotegiaren egitasmoa, Ezkioko Igartubeiti baserrian. @ORAINGIPUZKOA
2019ko urriaren 18a
08:57
Entzun

Sagardoa txotxetik edo botilatik edatea da ohikoena Euskal Herrian, baina formatu berri bat ere izango da aurrerantzean: latako sagardoa. Ezkion (Gipuzkoa) aurkeztu dute gaur Zeraingo Oiharte sagardotegiaren egitasmoa, Sagardo Astearen barruan. 44 zentilitroko ontzietan salduko dute edaria, sustatzaileen esanetan, "kalitatezko sagardoa modu erraz batean" eskaintzeko helburuz. Bertako sagarrarekin egindako produktua dela nabarmendu dute, eta Euskal Sagardoa jatorrizko izendapenaren "kalitate berme zorrotzak" beteko dituela.

Oiharte sagardotegiko kideak ez ezik, Euskal Sagardoa izendapeneko, Gipuzkoako Sagardogile Elkarteko, eta Gipuzkoako Foru Aldundiko ordezkariak ere izan dira ekitaldian.

 

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Interesgarria izango zaizu
Nabarmenduak
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.