Elikadura

Aurten 12 milioi litro egin dituzte euskal sagardogileek

Donostian aurkeztu dute aurtengo uzta, eta «kalitatez zein kantitatez oparoa» izan dela esan dute

jarraia174798.jpg
2019ko abenduaren 7a
13:30
Entzun

Euskal Herri osoko sagardogileak Donostian bildu dira gaur, aurtengo sagar uztaren eta sagardo ekoizpenaren inguruko datuak emateko. Denera 12,2 milioi litro ekoitzi dituzte, sagar urtea izan delako aurten. Egunotan Donostiako Bulebarrean jarri duten Sagar Apurua sagardotegi gisa apainduriko estalpean egin dute aurkezpena.

Gipuzkoako Sagardogileen Elkarteak azaldu duenez, sagardo gehiena herrialde horretan egin dute: 11,3 milio litro, iaurreko urteetan bezalatsu. Lapurdin, Nafarroa Beherean eta Zuberoan 450.000 egin dituzte, Nafarroan 200.000, Bizkaian 160.200, eta, gutxien, Araban: 110.000.

Sagar urtea izan da aurten, udaberria eguzkitsua izan delako, eta loraldi luzea egon delako, elkarteak zabaldu duenez. Gainera, urrian epel egin duenez, muztioak azkarrago hartzitu du, eta horrek «intentsitate handiko aroma» eman dio sagardoari. Aurtengoak alkohol gutxiago izango du, baina «freskotasun handia» eta «txinparta fina» izango duela adierazi dute.

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Interesgarria izango zaizu
Nabarmenduak
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.