GASTRONOMIA

'Calçot' garaiari ekin diote Via Foran

Kataluniako ohitura horri buruzko azalpenak eman dizkio Ander Etxebarria sukaldariak BERRIAri (bideoa: Lara Madinabeitia, Berria TB). [Berriatb]http://www.berria.eus/berriatb/2311/?cc=1[/Berriatb]

2015eko otsailaren 4a
16:15
Entzun

Kataluniako tipula mota bat da calçot-a. Zuzenean garretan erretzen dute, eta, romesco saltsaz lagunduta, eskuekin jaten da. Negu amaieraren eta udaberri hasieraren artean ekin ohi diote garaiari.

Ohitura hori ezagutarazteko, Donostiako Via Fora jatetxeak festa bat antolatzen du urtero. Astelehenean ekin zioten garaiari Donostiako jatetxe horretan, eta festan izan zen BERRIA; calçot-a nola kozinatu azaldu du Ander Etxebarria jatetxeko sukaldariak. Otsaileko, martxoko eta apirileko larunbatetan calçotada dastatzeko aukera eskainiko dute Via Foran.

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Interesgarria izango zaizu
Nabarmenduak
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.