Jatetxera sartu, eta Aitzinako gazte berek tokiko elikadurekin prestatu bazkaria jaten hasi dira; han zeuden bezeroei eta langileei pintxoak proposatu dizkiete; jatetxeko teilatutik Guk elikadura burujabetza dakarren banderola eratu dute.
Guk elikadura burujabetza ! Herri bazkaria Hendaiako Mac Donaldsdean. #GukEHpic.twitter.com/yRzW4qTGMk
— Aitzina Antolakundea (@Aitzinagazte) 2017(e)ko ekainak 17
Bertako produktuak mahaian: Urepeleko gasna, Arberatzeko xingarra, Aldudetako patea... #GukEHpic.twitter.com/r9wOrAQotn
— Aitzina Antolakundea (@Aitzinagazte) 2017(e)ko ekainak 17
Urepeleko gasna, Arberatzeko xingarra edo Aldudetako patea izan dira banatu produktuetako batzuk. “Laborarien eskubideak defendatu behar ditugu egunerokoan, multinazionalen ororen gainetik” azaldu du Aitzinako bozeramaile Aitor Servierrek ekintza bururatzerakoan. Bestelako laborantza eredu bat aldarrikatzen dute: “Erosleon esku da hein handi batean aldaketa horiek bultzatzea. McDonald’s-era etorri ordez bertako produktuak erosiz, bertako laborariak bultzatuz”. Laborantza politikak “Euskal Herritik Euskal Herrira pentsatu behar” direla gaineratu du, “eta ez multinazional edo agroelikadura enpresa handien interesen arabera”.
Bazkaria amaitu ostean, alde egin dute jatetxetik. Hango nagusiak esan die ez diola Poliziari deituko eta ezta salaketarik jarriko ere.