Futbola

Donostian geratu dira hiru puntuak

Emaitzari dagokionez ez ezik, jokoan ere nagusitasun handia azaldu du Realak, eta ondo merezita gailendu da Alavesen aurka: 3-0.

jon eskudero
2016ko urriaren 22a
20:26

Txanponaren alderdi banatan geratu dira Reala eta Alaves elkarren arteko derbiaren ondoren. Bi helburu batera lortu dituzte donostiarrek, irabazi ez ezik, gozatu eta gozarazi ere egin baitute, 3-0 irabazita. Alavesek, bere aldetik, etxetik kanpoko orain arteko irudirik kaskarrena eman du, eta nahi eta ezin aritu da hasi eta buka. Hala, Reala gora begira jarri da sailkapen nagusian, hamahiru punturekin, eta hamarrekin dago Alaves. Azken hiru partidetan ezin izan du irabazi.

Jokoari dagokionez, aurrez idatzitako gidoia bete da Anoetan. Partidaren bila zelairatu da Eusebioren taldea, ohikoa duen estiloarekin, eta nagusi azaldu da. Hori bai, partidako lehen aukera Alavesek izan du, baloi geldian, Edgarren eskutik, baina ez du asmatu. Gerora, jaun eta jabe izan dira txuri-urdinak, eta 21. minutuan jaso dute saria. Pazientzia lagun, lanean jarraitu dute, eta Carlos Martinezek eskuin hegaletik egindako erdiraketa maisuki errematatu du Xabi Prieto kapitainak. Aurrelari onenaren gisan.

Gisa horretan, bi taldeak 1-0ekoarekin erretiratu dira atsedenaldira. Handik bueltan, aldaketa taktikoa egin du Mauricio Pellegrinok, Torres erdilaria kendu eta Santos aurrelaria zelairatu baitu. Ez dio funtzionatu erabakiak. Lehengo lepotik izan du burua partidak, eta Realak berean jarraitu du, ipurdia atzean sartu gabe. Hala, 57. minutuan Willian Josek gol bikaina egin du. Raul Navasen erdiraketa ezin hobeki kontrolatu, baloia atezainaren gainetik loratu eta 2-0ekoa erdietsi du. Azken txanpan, berriz, festa biribiltzeko, Velak 3-0ekoa egin du.