Osasuna 0-2 Reala

Realak irabazi du Sadarreko derbia, eta sailkapen buru jarraitzen du

Txuri-urdinek 2-0 irabazi diote Osasunari, Merinok eta Januzajek sartutako golei esker.

Mikel Merino baloia errematatzen, Brasanac eta Ruben Garciaren gainetik. IñIGO URIZ, FOKU
2021eko azaroaren 7a
20:19

Joan den igandean ez bezala, garaipenak ez dio ihes egin Realari Iruñean jokatu den derbian. Merinok 73. minutuan sartu zuen gola, eta Januzajek, penaltiz, 82.ean, eta txuri-urdinek beste astebetez jarraitzen dute sailkapen buru Espainiako Ligako Lehen Mailan.

Partida berdinduta hasi zen, baina minutuak pasa ahala Reala izan zen nagusi futbol zelaian. Ostegunean Europa Ligako partidan gol aukera pila bat izan zituzten, baina ez zuten garaipena lortzerik izan. Atzo, berriz, gol aukera gutxiagorekin, zorte pixka batekin eta penalti batekin partidaren jabe egin ziren lehen zatian, eta bigarrenean erabaki egin zuten.

Osasunak ere izan zituen gol aukerak, baina ez zuen asmatu baloia Ramiroren atean sartzen. Indartsu hasi zuten partida gorriek, eta hasieran hegaletatik saiatu ziren atezain txuri-urdinaren ingurura hurbiltzen, baina ez zuten arrisku jokaldirik sortzea lortu. David Garcia urrutitik egindako jaurtiketa batekin saiatu zen, baina horrela ere ez.

Lehen zatian paretsu aritu ziren bi taldeak. Presioa egiten asmatu zuten Osasunako jokalariek lehen minutu horietan, eta Realari kosta egin zitzaion baloiarekin jokatzea. Moncayola eta Darkorengandik askeago jokatu zuten Torrok, eta hori nabaritu egin zuten txuri-urdinek zelai erdian. Pixkanaka, ordea, baloiaren jabetzari eutsi eta erosoago jokatzen hasi ziren. Januzajen, Silvaren eta Merinoren kalitateak asko lagundu zuten Osasunaren jokoa gainditzen.

Atsedenaldiaren ostean, berriro indartsu atera ziren iruindarrak, eta Darkok gol aukera garbia izan zuen batean ostean. Remirok, baina, geratu egin zuen horren jaurtiketa. 72. minutuan iritsi zen Merinoren gola: area ertzetik bota zuen baloia, eta David Garciarengan jo ondoren sartu zen Herreraren ate barruan.

Ondo ikasi zuen Realak joan den astean derbian ez dela partida amaitzen epaileak amaiera adierazi arte. Osasunaren kontra, ordea, Unai Garciak Januzaji egindako penaltiak ziurtatu zien garaipena txuri-urdinei. Januzajek berak sartu zuen, eta markagailua iraultzeko edo gutxienez berdintzeko Osasunaren aukerak hutsean geratu ziren.

Partidako albiste txarra Mikel Merinok eman zuen. Gol sartu ondoren, min hartu zuen eskuin belaunean, eta herren utzi du futbol zelaia. Bestelako agurra izan du Januzajek; gola sartu ondoren aldatu zuen Imanol Alguacil Realeko entrenatzaileak, eta Sadarren ziren 600 zale txuri-urdinek «Janu gera zaitez» oihu artean agurtu zuten. Partida amaieran Txoria txori kantatuz abesti zuten Sadarren ziren zalea; une horretan ozenago, realzaleek.

Zorioneko dira txuri-urdinak. Datorren astean ez da partidarik izango Espainiako Ligako Lehen Mailan, eta lidergoaz gozatu ahal izango dute, gutxienez, bi astez. Hurrengo partida azaroaren 21ean, igandean, jokatuko dute 21:00etan, Valentziaren aurka. Osasunak azaroaren 20an Atletico Madrilen zelaian jokatuko du, 18:30ean.