Mendiko lasterketak

Malen Osa eta Alain Santamaria nagusi Kilimon Trail lasterketan

Euskadiko lineako txapelketa ere bazen Mendaroko proba, eta, horretan, Malen Osa bera eta Ibai Larrea nagusitu ziren. Maite Maiorak 2018an ezarri zuen lasterketaren errekorra ere hobetu zuen Osak.

Ainara Uribarri bigarrena, Malen Osa irabazlea eta Maite Maiora hirugarrena, helmugan. KILIMON TRAIL
Berria
2023ko apirilaren 3a
22:45

XI. Kilimon Trail mendiko lasterketa jokatu zen aurreko larunbatean. Euskadiko lineako txapelketa eta Euskal Herriko Kopako bigarren proba zen Mendarokoa. Emakumezkoetan, Malen Osa bietan nagusitu zen, bai proban eta, horrenbestez, bai Euskadiko txapelketan. Oñatiarrak, gainera, Maite Maiorak 2018an ezarri zuen errekorra hobetu zuen hamalau segundoan. Gizonezkoetan, berriz, Alain Santamaria (Ezkarai, Espainia) gailendu zen lasterketan, eta bigarren Ibai Larrea Aranguren antzuolarra helmugaratu zen, 23 segundora. Euskadiko txapela, beraz, Larrearentzat izan zen, baita Euskal Herriko Kopako bigarren probaren garaipena ere.

Euri zaparradek, haizeak eta hotzak gogortu egin zuten korrikalarien jarduna, baina, hala ere, maila handiko lasterketa izan zen. Lasterketa luzeak 23 kilometro eta 1.650 metroko desnibel positiboa zituen, eta 230 lasterkarik lortu zuten denbora barruan bukatzea. Gizonezkoetan, Ezkaraitik etorritako Alain Santamaria Blancok egin zuen denbora onena: 1.56.10. Ibai Larrea Aranguren antzuolarra helmugaratu zen haren atzetik, 23 segundora (1.56.33), eta Gontzal Murgoitio elorriarra hirugarren, bi minutu pasatxora (1.58.12). Laugarren Aitor Ajuria otxandiarra sailkatu zen, eta haren atzetik, Anders Kjaerevik norvegiarra.

Emakumezkoetan, berriz, Malen Osa 20 urteko oñatiar gaztea nagusitu zen. Bigarren, beste oñatiar bat helmugaratu zen, Ainara Uribarri, hamar minutu pasatxora eta Maite Maiora mendaroar nekaezina izan zen hirugarren.

Probaren barnean, Lizarpetik Gaintxipiara arteko tartea kronometratu egin zuten antolatzaileek, eta kronoigoera horretan, Josu Urrestarazu nagusitu zen gizonezkoetan; 2 minutu eta 57 segundotan osatu zuen gailurrera arteko bidea. Emakumezkoetan, Malen Osak berak egin zuen igoerarik onena: 4 minutu eta 4 segundo.

Ibilbide motzeko lasterketan, bestalde, Ibai Angulo urrestillarra eta Carrodilla Cabestre (Estadilla, Huesca, Espainia) gailendu ziren. Gizonezkoen podiuma David Garcia durangarrak (0:53:48) eta haren herrikide Unai Iraolagoitiak (0:54:00) osatu zuten, eta emakumezkoetan, Irene Iturria bidaniarrak eta Jone Oar gernikarrak.

Junior kategorian, gizonezkoetan, Ibai Angulo bera izan zen txapeldun; jubeniletan, Urko Lozano, eta kadeteetan, Julen Dobarro. Emakumezkoetan, Irene Iturria nagusitu zen juniorretan, Jone Oar-Arteta jubeniletan eta Nahia Pombo kadeteetan. Beteranoetan, azkenik, Hassan Ait Chaduk irabazi zuen A mailan, Josu Millanek B mailan eta Maite Maiorak emakumezkoetan. Klubetan, Euskadiko titulua Aiaramendirentzat izan zen gizonezkoetan, eta Soronea-Ammma taldearentzat emakumezkoetan.

Mendiko lasterketen Euskal Herriko Kopako bigarren proba ere bazen Kilimon Trail. Kolazino Eguneko puntuak eta Mendarokoak batuta, Aitor Zunzunegi eta Oihana Zubillaga dira orain arteko liderrak Kopan.

Euskadiko txapelketako sailkapenak EMFren webgunean dituzue, eta probaren sailkapen guztiak hemen.