4 pertsonarentzat:
Atun mendrezka.
Entsaladako 3 tomate heldu.
Dozena bat otarrainxka.
Tipulina.
4 ale baratxuri.
Perrexil sorta.
Gatza.
Oliba olio birjina.
Sagardo ozpina.
• Arraindegian mendrezka erosterakoan, lau xerra ateratzeko eskatuko dugu, hezurrak eta azala kenduta.
• Lehenik, otarrainxkei azala eta burua kendu. Zartagin batean, tipulina zati txikietan erregosten ipini. 10 bat minutuz erregosi ondoren, otarrainxken azal eta buruak gehitu, eta, pare bat minutura, basokada bat ur gehitu. Beste 10 minutuz irakin, eta iragazi azal eta buruak ondo zapalduz. Lortzen dugun salda gorde.
• Lapiko batean ura irakiten ipini. Bitartean, tomateei bihotza kendu, eta ura irakiten hastean lapikora bota. Minutu bat pasatzean atera, eta ur hotzetan freskatu. Jarraian, tomateari azala eta haziak kendu. Ondoren, tomateen mami guztia labanaren laguntzaz zati txikietan moztu eta gorde.
• Zartagin batean oliba olio zorrotada bat bota, berotzen den bitartean baratxuri aleak txikitu, eta zartaginera bota. Gorritzen hastean tomateen mamia gehitu, eta pare bat minutuz su bizian erregosi. Ondoren otarrainxken salda gehitu, eta su ertainean irakin, beste 15 bat minutuz. Tomate saltsa zaporetsua lortuko dugu.
• Zartagin bat sutan berotu inongo oliorik gabe, mendrezkak berak nahiko koipe baitauka. Ondo beroa dagoenean, mendrezka xerrak ipini, gatz pitin bat bota, eta hiru bat minutuz bere koipetan frijitu. Buelta eman, eta beste gatz pitin bat bota. Ondoren, otarrainxkak zartaginera gehitu, eta guztia beste hiru bat minutuz frijitu. Azkenik, erretilu batera atera, eta gehitu tomate saltsa, bakoitzaren gustura , perrexil txikituarekin batera.