4 pertsonarentzako osagaiak:
300 gramo ravioligaztaz beteak
400 gramo txirla
Ziazerba sorta
250 gramo txanpiñoi
Tipulin bat
Litro erdi bat esne gain
Lehen sakaldiko oliba olioa
Gatza
Piperrauts beltza
• Krema prestatzen hasiko gara lehenik. Tipulina txiki-txiki moztu, eta zartagin zabal batean txorrotada bat oliba oliorekin berotzen jarri; hamar minutuz erregosiko dugu. Ondoren, bertara txanpiñoiak bota laurdenetan moztuak, eta beste hamar bat minutuz erregosi. Ziazerbak juliana moduan moztu, eta gehitu haiek ere. Gatz pitin bat bota, eta esne gaina gehitu. Piperrauts beltza gustura gehitu, baita gatz pitin bat gehixeago ere. Hamabost bat minutuz su motelean irakiten eduki.
• Bitartean, lapiko bat urez bete eta irakiten jarri. Gatza bota, eta segidan ravioliak gehitu. Zortzi bat minutuz irakin (egosteko denbora pasta klasearen arabera izango da). Ur hotzetatik pasatu eta iragazi. Krema dugun zartaginera bota. Azkenik, txirlak gehitu zartaginera, eta pare bat minutu gabe irekiko dira. Ondoren, mahaira ateratzeko prest dago.
• Esne gainaren ordez tomate saltsa nahi bada, erabil dezakegu, modu berberean.