Gastronomia

Rene Redzepi: "Arzak jatetxean jaten ari nintzela erabaki nuen sukaldari izatea"

San Sebastian Gastronomika biltzarrean izan da gaur munduko sukaldaririk onena. 

Ilargi Agirre.
2012ko urriaren 10a
16:33
Entzun

Rene Redzepi munduko sukaldaririk onena Donostian izan da gaur. Kopenhageko Noma jatetxeko sukaldaria da Redzepi, eta Restaurant aldizkariko lehen postuan geratu da azken hiru urteetan. Munduko jatetxerik onenak izendatzen ditu aldizkariak. Bi Michelin izar ere baditu Nomak. 

Hemeretzi urte zituela, dirua aurreztu eta Donostiara, Arzak jatetxera etorri zela kontatu du Redzepik. Ardoa ordaintzeko dirurik ere ez omen zuen; sommelier eskuzabal bati esker edan zuen azkenean. "Arzaken jaten ari nintzela erabaki nuen sukaldari izatea". Ferran Adriaren El Bulli jatetxean lanean jardun zuen denboraldi batez, ondoren. "Edozer posible zela ikasi nuen han". Jaioterrira itzuli eta Eskandinaviako herrialdeetako sukaldaritza berriaren bultzatzailetako bat izan zen. Horretarako, euskal sukaldaritza berria hartu zuten eredutzat, besteak beste. Bertako eta sasoiko produktuekin lan egiten du Redzepik, gaur egun. 

Elena Arzakekin batera hitzaldia eman du gaur San Sebastian Gastronomikan. Sukaldean nola ikertzen duten azaldu dute biek.

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Interesgarria izango zaizu
Nabarmenduak
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.