Txapelduna, larri

AEBek lanak izan dituzte Espainiari 1-2 irabazi eta Munduko Kopako final-laurdenetarako sailkatzeko. Suediak Kanada kanporatu du: 1-0

Txapelduna, larri.
2019ko ekainaren 25a
00:00
Azken txapelduna da AEBetako selekzioa, baita Frantziako eta Bretainian jokatzen ari den Munduko Kopa irabazteko faborito nagusia ere. Horren berri eman zuen ligaxkan, ikusgarri aritu baitzen, hemezortzi gol sartuta, eta bakar bat ere ez jasota. Atzo, ordea, lanak izan zituen final-zortzirenetan, Reimsen, Espainiari 1-2 irabazi eta final-laurdenetarako sailkatzeko. Estatubatuarrek penaltiz sartu zituzten bi golak, eta biak Megan Rapinoe kapitainak egin zituen: zazpigarren minutuan lehena, eta 75. minutuan bigarrena. Bi aldietan epaileak jokaldia telebistaz ikusi ondoren hartu zuen erabakia. Jennifer Hermoso aurrelari espainiarrak gola sartu zuen tartean, bederatzigarren minutuan.

AEBek Frantzia izango dute aurkari final-laurdenetan, datorren ostiralean, Parisen. Espainia, aldiz, kanpoan geratu da. Beraz, amaitu da Munduko Kopa txapelketan ari ziren lau euskal futbolarientzat, Mariasun Quiñones, Irene Paredes, Lucia Garcia eta Nahikari Garciarentzat.

Suedia, zortzi urte geroago

AEBak dira orain arte Europako selekzioen nagusitasunari aurre egin dioten bakarrak. Izan ere, sailkatu diren sei selekzioetatik bost dira Europakoak: Alemania, Norvegia, Frantzia, Ingalaterra, Frantzia eta Suedia. Azken selekzio hori atzo sailkatu zen, Kanada kanporatuta: 1-0. Stina Blacksteniusek sartu zuen gola, 55. minutuan. Gol horrek eta 69. minutuan Hedvig Lindahlek Janine Beckieri gelditutako penaltiak eman zion garaipena. Duela zortzi urte ez zirela horren urruti iritsi. Alemania izango dute aurkari larunbatean.

Gaur final-zortzirenetako azkeneko bi norgehiagokak jokatuko dituzte. Italia-Txina eta Herbehereak-Japonia. Aurrenekoan, italiarrak dira faborito. Bigarrengoan, berriz, ez dago faborito argirik. Irabazleek elkarren aurka jokatuko dute larunbatean.