Athletic 2 Alaves 2

Eman gabe geratu da kopa

Athletic eta Alaves gogor aritu dira Euskal Herriko Txapelketako finalean, eta epaileak bertan behera utzi du partida neurketa amaitzeko bi minutu falta zirela, emaitza binakoa zela

Gorka Intxausti Aranguren.
2017ko abuztuaren 13a
00:00
Athletic. Kepa;Saborit, Laporte, Boveda, Lekue; Cordoba, Vesga, San Jose, Susaeta; Raul Garcia, Williams.Herrerin, Aduriz, Mikel Rico, De Marcos, Etxeit, Sabin Merino eta Muniain bigarren zatian zelairatu ziren..

Alaves. Pacheco; Hector, Rodrigo Ely, Alexis, Vigaray; Ibai Gomez, Manu Garcia, Wakaso, Burgui; Santos, Ruben Sobrino. Maripan, Tomas Pina, Pedraza, Dieguez, Romeroeta Dani Torres sartu ziren bigarren zatian.

Golak. 1-0.Vesgak (42. min.); 1-1. Ibai Gomezek (51. min.), 1-2. Adurizek (55. min.). 2-2.Santosek (86. min.)

Epailea. Daniel Palencia Caballero. Txartel horiak: Athleticeko Raul Garcia (10. min.) eta Etxeita (77. min.); eta Alaveseko Wakaso (35. min.), Maripan (59. min.) Txartel gorriak: Alaveseko Alexis (69. min.) eta Romero ()

Bestelakoak. 3.000ikusle inguru Barakaldoko Lasesarre futbol zelaian.

Ez zen lagunarteko bat. Euskal Herriko Txapelketako finala zen, eta, harrigarria dirudien arren, ez zuen irabazlerik izan. Epaileak ez zuen neurria eman, eta partida bertan behera utzi zuen bi minutu besterik falta ez zela, bi taldeak gogorregi aritu zirela argudiatuta.

Hasieratik argi utzi zuen Luis Zubeldia Alaveseko entrenatzaileak partida final bat zela, eta ligan jokatuko duen hamaikakoa jarri zuen zelaian. Athleticek, aldiz, Europa ligako partida jokatuko du ostegunean, eta Kuko Zigandak ez zuen hamaikako titularra zelairatu.

Partida oso lehiatua izan zen, hasieratik. Horren erakusgarri Raul Garciak hamargarren minutuan ikusitako txartel horia. Ildo beretik jarraitu zuen lehen zatiak. Falta asko egin zituzten bi taldeek, eta oso bizi jokatu. Athletic hobeto hasi zen, baina Alavesek berehala hartu zion neurria Bilboko taldeari. Partidako lehen gola 42. minutuan heldu zen. Pachecok ezin izan zuen gelditu Mikel Vesgak urrutitik egindako jaurtiketa. 1-0ekoa atsedenaldian.

Bigarren zatian, partida aldatu egin zen. Aldatu eta gogortu. Hasi eta berehala, penaltia izan zen Alavesen alde. Ibai Gomezen falta jaurtiketak Adurizen eskuan jo zuen area barruan. Ibai Gomezek berak jaurti zuen penaltia, eta Herrerinek gelditu zuen arren, aldaratzean sartu zuen gola Athleticeko jokalari ohiak. Ez zen denbora asko igaro zuri-gorriek berriz aurrea hartu zuten arte. Jokaldi bikaina egin zuten Muniainek eta Lekuek, eta Adurizek buruz sartu zuen gola.

69. minutuan aldrebestu zen partida. Txartel gorria ikusi zuen Alexis Ruanok, eta epaileak jokoa gelditu zuen jokalariei lasaitasuna eskatzeko, kalera bota zuen jokalariak masailetatik heldu ziolako, mespretxuz. Partidaren bukaera oso nahasia izan zen. Penaltiz sartu zuen berdinketaren gola Alavesek; Santosek sartu zuen. Azken liskarra Romerok Saboriti egin zion sarrera gogor batek eragin zuen. Bi taldeetako jokalariak sartu ziren liskarrean, eta epaileakpartida bukatzea erabaki zuen.

Bestalde, Euskal Herri mailako hurrengo finalaEuskal Herria kopakoa izango da. Abuztuaren 27an jokatuko da, Elgoibarko Mintxeta zelaian (12:00). Athletic eta Reala ariko dira.