Lehiaketa

Bizkaiko lapikorik gozoenaren bila

Berria -

2018ko azaroak 24
Bizkaiko putxeren txapelketa egingo dute gaur Bakion. Goizean goizetik hasiko dira lehiakideak lapikoak astintzen eta suak pizten, eta hauek izango dira eltzekoa prestatzeko erabili beharreko osagaiak: indaba gorriak, porrua, tipula, berakatza, piperra, txorizoa, saiheskia, urdaia eta odolostea. Lapikoak 13:15etik 14:00etara bitartean aurkeztu beharko dizkiete epaimahaikoei, eta haiek erabakiko dute putxeren hamargarren txapelketako irabazlea nor den. Indaba usainak girotuko du eguna, baina musikarik ere ez da faltako Bakion: Taberna Ibiltaria eta txistulariak ibiliko dira herriko kaleetan.

Bizkaiko putxeren X. txapelketa



Gaur, egun osoan, Bakion (Bizkaia).

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna
S: