Oiartzabal, are ikurrago

Reala da Espainiako Kopako txapeldun berria, eta taldeko izarrak, Oiartzabalek egin du gola. Are ikurrago bihurtu da zale txuri-urdinentzat.

ainara arratibel gascon
2021eko apirilaren 3a
23:41

Reala da Espainiako Kopako txapeldun berria, Athletici 0-1 irabazi ostean. Partida orekatua izan da, espero zen bezala, eta penalti batek erabaki du. Golegilea: Oiartzabal. Golak talde txuri-urdinaren are ikurrago egin du jokalari eibartarra.

1. Iñigo Martinezen penaltia: Oiartzabalek eman dio titulua Realari, Iñigo Martinezen penalti baten ostean. Eztabaidak ezin zuen falta final batean, are gehiago derbi bat izanda. Epaileak denbora dezente behar izan du penaltia adierazteko, VARera ere joan da ikustera. Azkenean 11 metroak. Baina txartel gorria kendu, eta horia atera dio. Aurretik ere beste jokaldi eztabaidagarri izan da.

2. Oiartzabal are ikurrago. Realaren filosofiaren eredu eta ispilu da gaur egun Oiartzabal, eta gaurko finaleko golegile izateak are izarrago egin du. Penaltiz izan da. Arantza ere kendu du, erreskadan hamabost penalti sartu eta gero, hiru zituelako huts eginda azken lehietan. Baina erabakigarria barrura sartu du.

3. Bigarren zatian Reala nagusi: Lehen zati parekatu baten ostean, Reala nagusi izan da bigarren zatian. Athleticek apenas sortu du arriskurik Remiroren arean, bultzaka aritu da, eta baloi luzeen bidez saiatu den arren, ez du ohiko jokoa egin. Oraingoan ez da mirarik izan zuri-gorrientzat. Partida txikia jokatu du.

4. Lehenbizi, aurkariaren ahalmenak indargabetu: Espero zen bezala ez da joko ikusgarririk izan finalean. Bi taldeak gehiago ahalegindu dira aurkariaren indarguneei aurre egiten, beraien ahalmenak baliatzen bainoago.

5. Hemendik bi astera beste final bat: Athleticek gaurko tristura poz bihurtzeko aukera izango du, beste final bat jokatuko baitu Bartzelonaren kontra. Hamabost egun barru izango da. Horretarako funtsezkoa izango da taldea animikoki berreskuratzea. Hori izango du lehen lana Marcelino Garciak.