Eguberriko menu on

Arantzako Burlada jatetxeak Eguberrietarako menu bat proposatu du. Errezetak ere azaldu dituzte sukaldariek, nahi duenak etxean egiteko.

Samingoxoa.  JON URBE / ARGAZKI PRESS.
Iker Tubia.
2017ko abenduaren 23a
00:00
Entzun 00:00:0000:00:00
Izanen da oraindik Eguberrietako menua prestatu ez duenik. Gaur, azkenengo momentuan, erosketak egin beharko dituenik. Ideiarik gabe dabilenak Internetera jo dezake, edo telefonoz norbaiti galdetu. Arantzako (Nafarroa) Burlada jatetxeak errezeta batzuk prestatu ditu laguntza nahi duenarentzat. Maldan gora eraikitako herri bat da Arantza, eta herriko etxea dagoen plazatik ikus liteke jatetxea, nahiz eta beste aldetik sartzen den, Goiko karrikatik. Familiak ateratzen du aurrera negozioa, burladatarrek, eta etxeko jakiak prestatzen dituzte. Eguberri hauetarako menu hau proposatu dute: lehenbiziko platera, ahate entsalada; bigarren platera, azpizuna foiearekin eta Porto saltsarekin; eta postrea, samingoxoa.

Lehenengo platera

Ahate entsalada



OSAGAIAK

Ahate bularkia, lau zati.

Ahate urdaiazpikoa, hiru zati.

Lau arandoi.

Sei sagar zati.

Koloretako letxuga.

Pinaziak.

Oliba olioa, gatza eta ozpina.

Lehenbizi, garbitu letxuga, moztu eta paratu platerean.

Gero, ondu oliba olioa, gatza eta modena ozpinarekin.

Bien bitartean, hartu zartagina, eta erregosi ahate bularkiak, ahate urdaiazpikoa, arandoiak, sagar zatiak eta pinaziak.

Zartaginetik pasatutakoa bota platerera, letxugaren gainean.

Bukatzeko, bota gainetik modena ozpina edo krema.

Bigarren platera

Azpizuna foiearekin eta Porto saltsarekin



OSAGAIAK

300 gramo azpizun.

Itsas gatza.

300 cl ozpin.

200 cl Porto ardo.

Litro erdi gain.

100 cl goxoki likido.

Foiea.

Saltsa egiteko, lehenbizi hartu kazola bat, eta bota barnean ozpina, Porto ardoa, gaina eta goxoki likidoa.

Piztu sua, eta utzi ordu erdiz irakiten.

Gero, hartu azpizuna, eta erre plantxan, norberaren gustuaren arabera.

Pasatu foiea plantxan, eta bota gainetik gatz lodi pixka bat.

Bukatzeko, busti saltsan azpizuna.

Postrea

Samingoxoa



OSAGAIAK

Sei limoi.

Zortzi jogurt.

Esne kondentsatua, bote bat.

Lehenbizi hartu limoiak, moztu erditik, eta atera zukua.

Limoietatik ateratako likidoa pasatu iragazki batetik, mamia eta zukua bereizteko.

Gero, hartu ontzi bat, eta nahastu zukua, jogurtak eta esne kondentsatua.

Osagai guziak ongi irabiatu behar dira.

Sartu hozkailuan nahasketa, eta eduki hotzean.

Bukatzeko, jateko momentuan, zerbitzatu katilu handietan samingoxoa.
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Interesgarria izango zaizu
Nabarmenduak
Oraingo urratsak, geroko lorratzak. Euskaraldian eta egunerokoan, informa zaitez euskaraz. Babestu BERRIA orain, eta jaso galtzerdiak opari.