Hobeto manten daitezen, ohiko praktika da jakiak izoztea. Baina nola egin behar da?
•Ontzi egokiak erabili behar dira, izozteko propio prestaturikoak.
•Likidoak poltsatan edo potetan gorde daitezke, beti ere bizpahiru zentimetro hutsik utzita, izozterakoan bolumena handitzen da eta.
•Edukiontziak bata bestearen ondoan ipintzea komeni da; zenbat eta gertuago egon tuperrak, hobeto.
•Errazioak egitea gomendagarria da.
•Barazkien kasuan, aldez aurretik egostea da onena; ondoren, lehortu egin behar dira, eta, azkenik, poltsatxotan sartzea komeni da.
•Frutei dagokienez, ziropaz edota azukrez estali behar dira.
• Haragia, aldiz, gantza eta hezurrak kenduta gorde behar da, aluminiozko paperean bilduta.
• Arrainak ere hezurrak eta burua kenduta ontziratzea da zuzenena.
• Izoztutakoa desizozteko, egokiena da produktua egun bat lehenago hozkailuan sartzea, edo kanpoan uztea.
• Ez da komenigarria behin desizoztutako elikagaiak berriz ere izoztea.
IZOZTEKO AHOLKUAK
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik
Ordenatu