Futbola Espainiako Kopa

Kopan jaso du poztasuna

Alavesek azken partidetako bolada berretsi du, baina gaurkoan pauso handi bat eman du Betisen aurka garaipena eskuratuz (1-0). Urtarrilaren 8ko zozketan egongo da Gasteizko taldea.

alaves
Alaveseko jokalariak, Benavidezen gola ospatzen. JAIZKI FONTANEDA / FOKU
pettan uralde
2024ko urtarrilaren 6a
22:32

Alaves Espainiako Kopako final-zortzirenetara igaro da larunbat honetan. 1-0 irabazi dute babazorroekBetisen aurka, Carlos Benavidez uruguaitarraren golari esker. Nagusi izan da partidaren unerik garrantzitsuenetan, eta bikain landutako garaipena lortu du Luis Garcia Plazaren taldeak.

Gasteizko taldea indartsu hasi da, eta lehen minutuetan Betis setiatu egin du jokaldi landu eta geldikakoekin. Carlos Vicente, hamaikakoan debuta egin duenak, jokalaririk eranginkorrenetako bat izan da hasieran, eta Nahuel Tenagliak birritan errematatzea lortu du ate aurrean. Markagailua mugitzeko zorian egon da etxeko taldea, baina aukerarik argienak Rui Silvaren eskuineko zutoinean jo du.

Betis partidaren erritmoa eta kontrola bereganatzen saiatu da, jabetza luzeekin, Alavesi arriskua sortzeko aukerarik onenaren bila; izan ere, Alavesek defentsa zalantzagarria zelairatu du, postu horietan zenbait jokalari falta izateak eraginda.

Lehen zatiko aukerarik onena Alex Solaren eta Jesus Owonoren arteko gaizki-ulertu bat izan da. Nahuel Tenagliak atepean erantzun behar izan du, atsedenaldiaren atarian markagailua mugi ez zedin.

Atsedenalditik indarberrituak

Luis Garcia Plazaren mutilek txinparta handiagoarekin egin dute jauzi aldageletatik igaro ondoren. Harmailetakoek gola ere abestu dute Kike Garciaren erremate batean Luis Riojaren erdiraketa baten ostean, baina baloia zutoina urratuz joan da.

Bata bestearen atzetik etorri da. Horietako batean, eta, hainbat erremate eta aldaratze jarraian egin ondoren, Carlos Benavídezek asmatu egin du 1-0ekoa jartzeko.

Betisek tokia berreskuratu nahi zuen, sartu berria zioten golaren ostean, baina Alavesek ez dio aurpegia galdu partidari, eta artean ere arriskutsu aritu da bi hegaletatik. Eta euskaldunek jardun dute markagailua handitzeko gogorik handienaz.

Betisen azken bulkada espero zitekeen, berdinketaren bila, baina Garcia Plazaren jokalariek kontrolpean izan dute lehia, eta ez dira kikildu Sevillako taldeak luzapenean berdinketa lortzen ahalegindu direnean. Alavesek irabazi du, eta partida bikaina osatuta, gainera.