Zazpi film, zazpi afari

2011ko abuztuaren 4a
00:00
Entzun

'MUGARITZ BSO'



Zuzendariak: Felipe Ugarte, Juantxo Sardon.

Herrialdea: Euskal Herria, 2011.

Generoa: Dokumentala.

Felipe Ugarte musikariak eta Andoni Luis Aduriz sukaldariak abiarazitako proiektua, gastronomia menu bat esperientzia musikal bilakatzeko xedez.

Sukaldaria: Andoni Luis Aduriz. Mugaritzeko sukaldaria. Eragin handieneko sukaldarietako bat da munduan.

'EL BULLI: COOKING IN PROGRESS'



Zuzendaria: Gereon Wetzel.

Herrialdea: Alemania, 2010.

Generoa: Dokumentala.

El Bulli jatetxeko plateren sorkuntza prozesuari buruzko dokumentala. Negu oro, Ferran Adria bere sukalde laborategira erretiratzen da, denboraldi berrirako menuak sortzeko.

Sukaldaria: Ruben Trincado. Mirador de Ulia jatetxeko sukaldari eta jabea.

'EL CAMINO DEL VINO'



Zuzendaria: Nicolas Carreras.

Herrialdea: Argentina.

Generoa: Fikzioa.

Charlie Artuarola sommelier entzutetsua Argentinako Mendoza probintziara heldu da Masters of Food and Wine dastatze lehiaketan parte hartzeko. Bertan dela, zerbait txundigarria gertatuko zaio: dastamena galduko du.

Sukaldaria: Roberto Ruiz.

Tolosako Fronton jatetxeko sukaldaria duela hogei urtetik.

'LES ÉMOTIFS ANONYMES'



Zuzendaria:Jean-Pierre Ameris.

Herrialdea:Frantzia, Belgika, 2010.

Generoa: Fikzioa.

Jean-Rene porrot egiteko zorian dagoen txokolategilea da. Pertsona izugarri maniatikoa da, eta guztiari dio beldur, batik bat emakumeei.

Sukaldaria: Iñigo Lavado. Irungo Singular jatetxeko sukaldaria. Gaztea da, baina dagoeneko ibilbide oparoa duena.

'JIRO DREAMS OF SUSHI'



Zuzendaria: David Gelb.

Herrialdea: AEB, 2010.

Generoa: Dokumentala.

Hiru Michelin izar dituen munduko sushi jatetxe bakarraren jabea da Jiro, dagoeneko 80 urtetik gora dituen sukaldaria. Tokioko metro geltoki batean du jatetxea, eta hamar pertsonarentzako edukiera du soilik.

Sukaldaria: Mikel Santamaria. Aquariumeko Bokado jatetxean lan egiten du. Sukaldaritza modernoan aritua.

'NOMA-AT BOILING POINT'



Zuzendaria: Christian Vorting.

Herrialdea: Danimarka, 2010.

Generoa. Dokumentala.

Kopenhageko Noma jatetxea munduko jatetxerik onena izendatu zuen duela gutxi The Restaurants aldizkari britainiarrak. Rene Redzepik gidaturiko sukaldea ezagutarazten du dokumentalak.

Sukaldaria: Ixak Salaberria. Hernaniko Fagollaga jatetxea gidatzen du. Klasizismoa eta abangoardia uztartzen ditu.

'PERFECT SENSE'



Zuzendaria: David Mckenzie.

Herrialdea: Ingalaterra, Alemania, Danimarka. 2010.

Generoa: Fikzioa.

Eskoziako hiri batean bizi diren sukaldari bat eta epidermiologo bat maitemindu egin dira, baina gaixotasunaren atzaparretan erortzen dira. Errezeta originalak sortzea erabakiko dute.

Sukaldaria: Joxean Eizmendi. Donostiako Ilarra erretegia erreferenteda parrillarekin lan egiten duten jatetxeen artean.
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Interesgarria izango zaizu
Nabarmenduak
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.