Albistea entzun

ETB1eko 'Barre librea' saioa gaur amaituko da, behin betiko

Garmendia eta Plazaola.
Garmendia eta Plazaola. JON URBE / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Urtzi Urkizu -

2021eko ekainak 24

ETB1eko Barre librea bakarrizketa saioak gaur izango du azkeneko atala, 22:30ean. Bi denboraldiren ostean, lantaldeak berak erabaki du programarekin ez jarraitzea. Iaz, maiatzaren 15ean estreinatu zuen saioa ETB1ek; ordutik, Aitziber Garmendia, Jon Plazaola, Getari Etxegarai eta Kepa Errasti lantaldeko aktoreek eta makina bat gonbidatuk bakarrizketa umoretsuak egin dituzte.

Garmendiak balantze «oso ona» egin du saioaren bideaz: «Gazteek kontsumitu duten saio bat izan da; telebistaren ikusle datuak baino askoz hobeak izan dira sare sozialetakoak. Gaur egungo kontsumoak aintzat hartzeko garaia da». Amaieraz, berriz, aktoreak azaldu du hasieratik bazekitela epemuga motza izango zuela: «Argi genuen erre aurretik moztuko genuela. Oso harro gaude lortutakoarekin. Pertsonalki, telebistan egin dudan lanik ausartena da». Laster itzuliko da taldea proiektu berriekin.

Sareko BERRIAzalea:

Udazkenean, BERRIAlagun egiteko pausoa eman dezazun, eskaintza bat egin nahi dizu BERRIAk. Herri baten kulturaren plaza da BERRIA. Kultur egitasmo, dinamika eta ekitaldi anitzen erakustoki. Euskal kulturaren inguruko informazioaren plaza handia. Azaroan eta abenduan, Euskaraldiak, Bertsolari Txapelketa Nagusiak eta Durangoko azokak hartuko dituzte, besteak beste, BERRIAren orrietako asko, paperean eta webgunean.

Albiste asko irakurriko dituzu, segur aski webgune honetan bertan. Eta eskari bat egin nahi dizugu: har ezazu konpromisoa irakurtzen duzunarekin. Irakurleen babes ekonomikoa funtsezkoa da BERRIAren etorkizuna ziurtatzeko.

Albiste gehiago

Erroiz olio enpresako kideak, Oinatz Bengoetxea pilotari ohia erdian dutela, atzo. ©JAIZKI FONTANEDA / FOKU

Urre berdearen zukua dastagai

Unai Etxenausia

Lantziegoko Erroiz olio enpresak oliba olio birjina estra berria aurkeztu du. Aurten, Bengoetxea pilotari profesional ohia gonbidatu dute Sustraiak zuku izarra dastatzera.
Txantxangorri bati eta onddo bati sakelakoarekin egindako argazkiek Merlin eta Mushtool aplikazioetan egindako bidea. ©BERRIA

Natura poltsikoan

Enekoitz Telleria Sarriegi

Geroz eta gehiago dira natura behatzen eta ulertzen laguntzen duten sakelako aplikazioak. Behatu litezke mendiak, onddoak, hegaztiak, landareak, zeruak... eta bahetu litezke ondoren behaketak. Adituek diote erabilgarriak, errazak eta herritarrak zientziara hurbiltzeko lagungarriak direla, baina tentuz erabiltzekoak ere bai, ez dutelako beti bete-betean asmatzen.

Jose Ignacio Jauregi —eskuinetik hasita bigarrena—, lankideekin, Michelin izar berdea esku artean dutela. ©IÑIGO URIZ / FOKU

«Ongi elikatutako txerriek zapore hobea dute»

Amaia Jimenez Larrea

Lekunberriko Maskarada jatetxeak Michelin izar berde bat lortu du orain gutxi. Jatetxearen jasangarritasuna saritu dute, 'euskal txerri' izeneko arraza nola tratatzen duten aintzat hartuta.
 ©TAMARA ARRANZ

Ez ote da beranduegi autoeskolarako?

Mikel Yarza Artola

Borja Cobeagak 'No me gusta conducir' telesaila estreinatu du, gidabaimena 40 urterekin atera nahi duen gizon baten inguruko komedia

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...