Zornotza, 1977

Eneko Atxa

2020ko uztailaren 3a
14:51
Entzun

Eneko Atxa Azurmendi Euskal Herriko punta-puntako sukaldarietako bat da, eta Larrabetzuko Azurmendi jatetxearen jabea. Leioako Ostalaritza Eskolan ikasi zuen. Hainbat jatetxetan egin du lan: besteak beste, Baserri Maitean, Zaldua erretegian, Galdakaoko Andra Marin, Martin Berasategiren jatetxean, Andoni Luis Adurizen Mugaritz jatetxean eta Axpeko Etxebarrin. 2005. urtean, Azurmendi jatetxea sortu zuen, eta, geroztik, beste hainbat jatetxe zabaldu ditu mundu osoan; besteak beste, Lisboan, Londresen eta Tokion. Hiru Michelin izar lortu ditu Azurmendi jatetxeak: 2008. urtean lehena, 2011n bigarrena, eta 2012an hirugarrena. Jakin proiektua ere abiatu du Atxak azken urteetan, hainbat diziplina sukaldaritzarekin uztartzeko.

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Interesgarria izango zaizu
Nabarmenduak
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.