TOKIO

AEBek lortu dute brontzea futbolean

Lau puntu lortu dituzte estatubatuarrek, Australiako taldeak baino bat gehiago. Rapinoek gol ikusgarria sartu du.

Megan Rapinoe estatubatuarra, artxiboko argazki batean. CJ GUNTHER/EFE
jone arruabarrena
2021eko abuztuaren 5a
12:30

Puntu baten aldea izan dute. Markagailuak 3-4 erakusten zuenean bukatu da partida, Ameriketako Estatu Batuen alde. Lloydek bi gol sartu ditu, ordulariak 51. eta 45. partidaren minutuak jotzen zituela, eta Rapinoerenak izan dira beste bi golak, 21. eta 8. minutuetan. Azken horrek, gainera, ikuskizun ederra eskaini die ikusleei, kornerretik gol bat sartu duenean, zuzenean sarera. Australiarren golak, berriz, Gielnikek, Foordek eta Kerrek sartu dituzte. Gielnikek 90. minutuan igo du markagailua, baina ez da nahikoa izan partida irabazteko.

Gauzak horrela, Estatu Batuek brontzearekin konformatu beharko dute aurtengoan. AEBetako emakumezkoen futbol taldea finalerdietan erori zen Kanadaren kontra (1-0). Gaur egungo munduko txapeldunak espero baino gehiago sufritu zuen Herbeheren aurka ere, final-laurdenetan. Kanadarrek zilarrezko edo urrezko domina irabazteko asmoa daukate 2020ko Tokioko Olinpiar Jokoetan, 2012an Londresen egindakoetan eta Rio de Janeiron bi brontze lortu ondoren.