Igartubeiti Baserri museoa

Bi sarrera pertsona batentzat

Igartubeiti baserriak beste edozeinek baino hobeki islatzen du euskal baserriaren Urrezko Aroa esan diezaiokeguna. Baserria XVII. mendearen hasieran (1630), bere garairik gorenean, zabaldu eta eraberritu egin zen, bizimodu eta lan mota berrietara egokitzeko.  

+Parte hartu

Hontza museoa

Bi sarrera pertsona batentzat

Bizkaiko lehen Natur Zientzien Museoa da Hontza museoa, eta 6 urte egin ditu egoitza berrian Mañarian, eta, jadanik, 20.000 pertsonak baino gehiagok bisitatu gaituzte. Gaur egun, 1.500 espezie baino gehiago ditugu ikusgai: besteak beste, lehoiak, krokodiloak, Japoniako karramarro erraldoia eta munduko edozein lekutako hainbat animalia ditugu.  

+Parte hartu

Euskal Herriko Meatzaritza museoa

Bina sarrera bi lagunentzat

Euskal Herriko Meatzaritzaren Museoa meatzari ohiek eta siderurgiako beste langile ohi batzuek osatu zuten. Urteetan mendi eta lantegietan bildutako piezak, lanabesak, makinak eta dokumentazioa jendaurrean erakutsi eta ezagutaraztea du helburu. Euskal Herriko meatzaritzaren kultura eta historia eta, bereziki, Bizkaiko meatzaldekoa ikertu eta ezagutarazteko museo bat da.  

+Parte hartu

Photomuseum

Bina sarrera bi lagunentzat

Photomuseum argazki eta zinema museoa Zarautzen dago, eta arte eta teknika fotografikoa eta zinemagintzaren hastapenak ikertzea du xede, baita horien berri ematea ere. 1993ko irailean ateak zabaldu zituenetik, argazkigintzaren historia azaltzen du, hiru gidalerrori jarraituz.  

+Parte hartu

Donostiako aquariuma

Bina sarrera sei lagunentzat

Donostiako Aquariuma EAEn bisitari gehien jasotzen duten instalazioetako bat da: urtean, 300.000 pertsonak bisitatzen dute. Nahitaezko bisitaldia da Donostiara etortzen direnentzat. Hiriko tokirik bitxienetako batean dago, Donostiako kaian.  

+Parte hartu

Oriamendi: Erremonterako sarrerak

Bina sarrera bi lagunentzat

Oriamendi enpresa erremontista profesional izandako batzuek sortu zuten, 2010. urtean,erremonte modalitatea mantentzeko helburuarekin. Gure kulturarekiko eta gure ondarearekiko duten sentimenduagatik, etengabe txapelketa profesionalak antolatzen, eskolak kudeatzen, beharrezko materialak artisauen eran fabrikatzen…ari dira.  

+Parte hartu

Pedro Luis Potxak

Hiru sorta

Lodosako Pedro Luis kontserba aukeratuak Nafarroako barazki eta fruituak baliatuz sortzen dira; lehen mailako kontserba produktuak ekoizten ditu.
6 potoko sorta  

+Parte hartu

Manuel Quintano El Pionero ondua

Hiru sorta

Manuel Quintano upeltegiak eta mahastiak Bastidan daude, izen bera zuen elizgizon ilustratuaren sorlekuan. 1786an, ardoaren hazkuntzari buruzko teknika bordelesak sartu zituen Errioxan. Mahasti horietako mahasti gehienak tempranilloarenak dira, eta han bizi dira garnatxa motako batzuekin. 

+Parte hartu

Mahala saskia

Bi sorta

Gipuzkoako Tolosaldeko Leaburu herrian aurkituko duzu Mahala baserria.Hogei urte dagoeneko, baserrian bertan lortutako lehengaiarekin produktu goxo, osasuntsu eta naturalak elaboratzen. Bertan ekoiztutakoa bertakoentzat, gaztak, jogurtak, txerrikia, beste azkenburukoak...  

+Parte hartu