Igartubeiti Baserri museoa
Bi sarrera pertsona batentzat
Igartubeiti baserriak beste edozeinek baino hobeki islatzen du euskal baserriaren Urrezko Aroa esan diezaiokeguna. Baserria XVII. mendearen hasieran (1630), bere garairik gorenean, zabaldu eta eraberritu egin zen, bizimodu eta lan mota berrietara egokitzeko.
Hontza museoa
Bi sarrera pertsona batentzat
Bizkaiko lehen Natur Zientzien Museoa da Hontza museoa, eta 6 urte egin ditu egoitza berrian Mañarian, eta, jadanik, 20.000 pertsonak baino gehiagok bisitatu gaituzte. Gaur egun, 1.500 espezie baino gehiago ditugu ikusgai: besteak beste, lehoiak, krokodiloak, Japoniako karramarro erraldoia eta munduko edozein lekutako hainbat animalia ditugu.
Euskal Herriko Meatzaritza museoa
Bina sarrera bi lagunentzat
Euskal Herriko Meatzaritzaren Museoa meatzari ohiek eta siderurgiako beste langile ohi batzuek osatu zuten. Urteetan mendi eta lantegietan bildutako piezak, lanabesak, makinak eta dokumentazioa jendaurrean erakutsi eta ezagutaraztea du helburu. Euskal Herriko meatzaritzaren kultura eta historia eta, bereziki, Bizkaiko meatzaldekoa ikertu eta ezagutarazteko museo bat da.
Photomuseum
Bina sarrera bi lagunentzat
Photomuseum argazki eta zinema museoa Zarautzen dago, eta arte eta teknika fotografikoa eta zinemagintzaren hastapenak ikertzea du xede, baita horien berri ematea ere. 1993ko irailean ateak zabaldu zituenetik, argazkigintzaren historia azaltzen du, hiru gidalerrori jarraituz.
Donostiako aquariuma
Bina sarrera sei lagunentzat
Donostiako Aquariuma EAEn bisitari gehien jasotzen duten instalazioetako bat da: urtean, 300.000 pertsonak bisitatzen dute. Nahitaezko bisitaldia da Donostiara etortzen direnentzat. Hiriko tokirik bitxienetako batean dago, Donostiako kaian.
Oriamendi: Erremonterako sarrerak
Bina sarrera bi lagunentzat
Oriamendi enpresa erremontista profesional izandako batzuek sortu zuten, 2010. urtean,erremonte modalitatea mantentzeko helburuarekin. Gure kulturarekiko eta gure ondarearekiko duten sentimenduagatik, etengabe txapelketa profesionalak antolatzen, eskolak kudeatzen, beharrezko materialak artisauen eran fabrikatzen…ari dira.
Pedro Luis Potxak
Hiru sorta
Lodosako Pedro Luis kontserba aukeratuak Nafarroako barazki eta fruituak baliatuz sortzen dira; lehen mailako kontserba produktuak ekoizten ditu.
6 potoko sorta
Manuel Quintano El Pionero ondua
Hiru sorta
Manuel Quintano upeltegiak eta mahastiak Bastidan daude, izen bera zuen elizgizon ilustratuaren sorlekuan. 1786an, ardoaren hazkuntzari buruzko teknika bordelesak sartu zituen Errioxan. Mahasti horietako mahasti gehienak tempranilloarenak dira, eta han bizi dira garnatxa motako batzuekin.
Mahala saskia
Bi sorta
Gipuzkoako Tolosaldeko Leaburu herrian aurkituko duzu Mahala baserria.Hogei urte dagoeneko, baserrian bertan lortutako lehengaiarekin produktu goxo, osasuntsu eta naturalak elaboratzen. Bertan ekoiztutakoa bertakoentzat, gaztak, jogurtak, txerrikia, beste azkenburukoak...