Albistea entzun

ERREZETA

Bakailao konfitatua piper kremarekin

GORKA RUBIO / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2021eko azaroak 27 - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

200 g bakailao gezatu (4 tako).
4 baratxuri ale.
Ziazerba orri freskoak.
2 piper morroi.
Basokada bat esne gain.
Gatza.
Piper hautsa.
Oliba olio birjina.

1. Baratxuriak zuritu, eta xafletan moztu. Lapiko batean olio txorrotada bat ipini. Berotzen jarri, baratxuri aleak gehitu, eta gorritu arte eduki. Ondoren, baratxuriak atera. Errezeta honetarako ez ditugu erabiliko, olioari gustua emateko bakarrik. Orain, zartaginean bakailao puskak sartu, azala gora begira dutela. Sua itzali, eta zartaginak duen beroarekin hamabost minutuz konfitatuko ditugu bakailao puskak hor mantendu, ukitu gabe.

2. Labea berotzen jarri 200 graduan, eta labeko erretiluan piperrak ipini, bata bestearen ondoan, osorik. Labera sartu, eta 25 minutuz erre. Labetik atera, eta, epeltzen direnean, azala kendu, eta lapiko batera pasatu piper morroak. Ez itzali labea. Esne gaina gehitu, eta guztia bost minutuz egosi. Ondoren, sutik atera, eta irabiagailuarekin xehatu, krema lortu arte; gatz pittin bat bota, eta gorde.

3. Azkenik, bakailaoa labeko erretiluan jarri, eta ziazerba hostoekin estali. Lau minutuz labean sartu erretilua, eta, ondoren, atera.

4. Zerbitzatzeko, plater bakoitzean piper krema zabaldu, eta bakailao puska gainean jarri, ziazerbarekin batera.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©MERINA GRIS

«Aurreiritziak sortzeko zailtasunak jarri nahi genizkion entzuleari»

Miren Mujika Telleria

Gaur joko du Merina Gris taldeak Donostiako Aste Nagusian, Flamenka gunean. Etxetzat dute kaia, eta, horregatik, «inoiz baino urduriago» daude, baina, era berean, «gogotsu, oso».
Agirre, Arruti, Otamendi eta Enbeita, atzoko saioan. ©JAGOBA MANTEROLA / FOKU

Emozioak, babesean

Jakes Goikoetxea

Izan Inurri elkartearen aldeko bertso saioa egin dute Trinitate plazan. Minbiziaren ondorioei buruz hitz egin eta kantatu dute: batzuetan, modu gordinean; besteetan, umorea baliatuz.
1 ©JON URBE / @FOKU

Bi dantza talde emanaldi berean

Iraia Irazusta Mujika

Euriak baldintzaturiko arratsaldea izan zen asteazkenekoa. Eskola dantza taldeak emanaldia egin zuen, eta ez ziren bakarrik egon oholtzan. Berrikuntza modura, Miarritzeko Oldarra taldea izan zuten lagun.

Euriak egitaraua ere busti du

Amaia Jimenez Larrea

Euria izan da azken egunetako osagai nagusia. Tamalez, Aste Nagusiko ekitaldi batzuetan eragina izan du, baina, hala ere, moldaketak egin dituzte festak aurrera jarrai dezan.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...