Albistea entzun

ERREZETA

Bakailao konfitatua piper kremarekin

GORKA RUBIO / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2021eko azaroak 27 - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

200 g bakailao gezatu (4 tako).
4 baratxuri ale.
Ziazerba orri freskoak.
2 piper morroi.
Basokada bat esne gain.
Gatza.
Piper hautsa.
Oliba olio birjina.

1. Baratxuriak zuritu, eta xafletan moztu. Lapiko batean olio txorrotada bat ipini. Berotzen jarri, baratxuri aleak gehitu, eta gorritu arte eduki. Ondoren, baratxuriak atera. Errezeta honetarako ez ditugu erabiliko, olioari gustua emateko bakarrik. Orain, zartaginean bakailao puskak sartu, azala gora begira dutela. Sua itzali, eta zartaginak duen beroarekin hamabost minutuz konfitatuko ditugu bakailao puskak hor mantendu, ukitu gabe.

2. Labea berotzen jarri 200 graduan, eta labeko erretiluan piperrak ipini, bata bestearen ondoan, osorik. Labera sartu, eta 25 minutuz erre. Labetik atera, eta, epeltzen direnean, azala kendu, eta lapiko batera pasatu piper morroak. Ez itzali labea. Esne gaina gehitu, eta guztia bost minutuz egosi. Ondoren, sutik atera, eta irabiagailuarekin xehatu, krema lortu arte; gatz pittin bat bota, eta gorde.

3. Azkenik, bakailaoa labeko erretiluan jarri, eta ziazerba hostoekin estali. Lau minutuz labean sartu erretilua, eta, ondoren, atera.

4. Zerbitzatzeko, plater bakoitzean piper krema zabaldu, eta bakailao puska gainean jarri, ziazerbarekin batera.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Inauterien aurrekari gisa, kaldereroak atera ziren atzo Donostiako hainbat auzotan. Grosen, zartaginari joka aritu ziren makina bat lagun. ©MAIALEN ANDRES / FOKU

Zorion kalderero denoi

Urtzi Urkizu

Santa Ageda bezperarekin bat egin dute Donostiako kaldereroek. Grosen urte asko daramatzaten kaldereroak eta hasiberriak aritu dira zartaginari jo eta jo, musikaren erritmoan.
 ©ENDIKA PORTILLO / FOKU

«Garbitzailea ezinbestekoa da ospitale batek ondo funtzionatu dezan»

Unai Etxenausia

Urte luzeak eman zituen Lorenzok Gasteizko Santiago ospitaleko gela guztiak garbitzen. «Lan gogorra» izan arren, goxo oroitzen ditu korridore horietan bere lankideekin batera pasatutako orduak eta haiengandik jasotako tratua.
<em>Te falta un Teleberri</em> saio berria. ©ETB

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.