400 g arroz, bonba motakoa.
Kilo erdi Bretainiako muskulu.
Kalabazin bat.
200 g leka.
Azenario bat.
Tipulin bat.
Bi baratxuri ale.
Tomatea.
Gatza.
Oliba olio birjina.
1
Kalabazina, lekak eta azenarioa garbitu eta zuritu (azenarioa bakarrik), eta karratu txikietan moztu; baita tipulina eta baratxuri aleak ere.
2
Lapiko batean, olio zurrusta bat gehitu, eta barazki guztiak bota. Gatz pittin bat erantsi. Hogei bat minutuz erregosi su motelean.
3
Ondoren, tomatea moztu zatietan, eta lapikora gehitu. Beste bost minutuz erregosi, eta nahastu.
4
Gero, arroza gehitu, etabota ura, arroza halako hiru, arroz saldatsua nahi baitugu. Beste gatz pixka bat bota, eta, irakiten hastean, gorderik genituen gainontzeko barazkiak nahastu.
5
Irakiten utzi, hogei minutuz,su ertainean.
6
Orain, muskuluak garbitu, eta bertara bota, eta beste bost minutuz egosi denak, irekita gera daitezen.
7
Nahastu arroza, eta zerbitzatzeko prest dago.