Barazki eta muskuilu arroz saldatsua

JUANAN RUIZ / FOKKU.
Iker Markinez.
2018ko ekainaren 30a
00:00
Entzun 00:00:0000:00:00
OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

400 g arroz, bonba motakoa.

Kilo erdi Bretainiako muskulu.

Kalabazin bat.

200 g leka.

Azenario bat.

Tipulin bat.

Bi baratxuri ale.

Tomatea.

Gatza.

Oliba olio birjina.

1



Kalabazina, lekak eta azenarioa garbitu eta zuritu (azenarioa bakarrik), eta karratu txikietan moztu; baita tipulina eta baratxuri aleak ere.

2



Lapiko batean, olio zurrusta bat gehitu, eta barazki guztiak bota. Gatz pittin bat erantsi. Hogei bat minutuz erregosi su motelean.

3



Ondoren, tomatea moztu zatietan, eta lapikora gehitu. Beste bost minutuz erregosi, eta nahastu.

4



Gero, arroza gehitu, etabota ura, arroza halako hiru, arroz saldatsua nahi baitugu. Beste gatz pixka bat bota, eta, irakiten hastean, gorderik genituen gainontzeko barazkiak nahastu.

5



Irakiten utzi, hogei minutuz,su ertainean.

6



Orain, muskuluak garbitu, eta bertara bota, eta beste bost minutuz egosi denak, irekita gera daitezen.

7



Nahastu arroza, eta zerbitzatzeko prest dago.
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Kazetaritza propio eta independentearen alde, 2025 amaierarako 3.000 irakurleren babes ekonomikoa behar du BERRIAk.