Noiz sortua: 2018-06-30 00:30:00

ERREZETA

Barazki eta muskuilu arroz saldatsua

JUANAN RUIZ / FOKKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2018ko ekainak 30
OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

400 g arroz, bonba motakoa.

Kilo erdi Bretainiako muskulu.

Kalabazin bat.

200 g leka.

Azenario bat.

Tipulin bat.

Bi baratxuri ale.

Tomatea.

Gatza.

Oliba olio birjina.

1



Kalabazina, lekak eta azenarioa garbitu eta zuritu (azenarioa bakarrik), eta karratu txikietan moztu; baita tipulina eta baratxuri aleak ere.

2



Lapiko batean, olio zurrusta bat gehitu, eta barazki guztiak bota. Gatz pittin bat erantsi. Hogei bat minutuz erregosi su motelean.

3



Ondoren, tomatea moztu zatietan, eta lapikora gehitu. Beste bost minutuz erregosi, eta nahastu.

4



Gero, arroza gehitu, eta bota ura, arroza halako hiru, arroz saldatsua nahi baitugu. Beste gatz pixka bat bota, eta, irakiten hastean, gorderik genituen gainontzeko barazkiak nahastu.

5



Irakiten utzi, hogei minutuz, su ertainean.

6



Orain, muskuluak garbitu, eta bertara bota, eta beste bost minutuz egosi denak, irekita gera daitezen.

7



Nahastu arroza, eta zerbitzatzeko prest dago.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna