Albistea entzun

ERREZETA

Barazki eta muskuilu arroz saldatsua

JUANAN RUIZ / FOKKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2018ko ekainak 30

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

400 g arroz, bonba motakoa.

Kilo erdi Bretainiako muskulu.

Kalabazin bat.

200 g leka.

Azenario bat.

Tipulin bat.

Bi baratxuri ale.

Tomatea.

Gatza.

Oliba olio birjina.

1

Kalabazina, lekak eta azenarioa garbitu eta zuritu (azenarioa bakarrik), eta karratu txikietan moztu; baita tipulina eta baratxuri aleak ere.

2

Lapiko batean, olio zurrusta bat gehitu, eta barazki guztiak bota. Gatz pittin bat erantsi. Hogei bat minutuz erregosi su motelean.

3

Ondoren, tomatea moztu zatietan, eta lapikora gehitu. Beste bost minutuz erregosi, eta nahastu.

4

Gero, arroza gehitu, eta bota ura, arroza halako hiru, arroz saldatsua nahi baitugu. Beste gatz pixka bat bota, eta, irakiten hastean, gorderik genituen gainontzeko barazkiak nahastu.

5

Irakiten utzi, hogei minutuz, su ertainean.

6

Orain, muskuluak garbitu, eta bertara bota, eta beste bost minutuz egosi denak, irekita gera daitezen.

7

Nahastu arroza, eta zerbitzatzeko prest dago.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Hemeretzigarren Glisseguna aroak mugatu badu ere, surf egin ahal izan dute goizean, Iban Iturbiderekin. ©GUILLAUME FAUVEAU

Glisseguna, urak atzemana

Ainize Madariaga

Seaskak eta Miarritzeko eta Angeluko ikastolek antolaturiko hemeretzigarren Glisseguna aroari moldatu behar izan zaio: giro baikorrean, goizean surfean bakarrik aritu ahal izan dira.
 ©MAIALEN ANDRES / FOKU

«Ikusten ikastea da margolaritza»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Erretiroa hartu du Telleriak: margo denda itxi du, eta eskolak emateari utzi dio. Baina margotzeari, ez. 'Arimaren margolariak' telebista saioan egin zen ezaguna, baina 50 urteko ibilia darama jada artearen munduan. «Esperimentatzen» jarraitu nahi du.
Iñigo Vicens eta Lur Errekondo, <em>Naufragoak</em> saioko aurkezleak, Gazteizko FesTVal jaialdian. ©EITB

'Naufragoak' abentura saio berria, Karibeko uharte galduetatik ETB1era

Olatz Silva Rodrigo

Asteartean estreinatuko dute 'reality'-a. Lur Errekondok eta Iñigo Vicensek aurkeztuko dute

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...