4 oilaskotxo (bakoitza 400 gr)
2 tipula gorri
2 tipula zuri
2 tomate heldu
4 piper txorizero
4 baratxuri ale
Oliba olio birjina
2 kopatxo ardo zuri
Gatza
1
Bezperan, sartu txorizeroak urez beteriko erretilu batean, eta hantxe eduki gau osoan. Ondoren, labana baten laguntzaz,atera piperraren haragia, eta gorde.
2
Bota olio txorrotada bat lapiko zabal batean, eta hantxe frijitu lau oilaskotxoak, ondo gorritu arte.
3
Ondoren, gehitu tipulak, karratu txikietan moztuta.
4
Gorritu tipula horiek ere oilaskoarekin batera. Zuritu baratxuriak, eta osorik gehitu; nahiago baduzue, xaflatan moztuta ere izan daiteke.
5
Osagaiak ondo gorrituta ditugunean, bota bi basokada ardo zuri, eta su bizian irakiten eduki hamar minutuan, alkohola lurrundu dadin.
6
Moztu tomateak zati txikietan, gehitu lapikora, eta urez estali osagai guztiak.
7
Irakiten utzi lapikoan, eta bota gatz pittin bat, baita txorizeroen haragia ere, horrek emango baitio saltsari Bizkaiko eraren kutsua.
8
Eduki irakiten ordu erdian, gutxi gorabehera.
9
Ondoren, pasatu irabiagailutik saltsa. Nahiago badugu, pasatu gabe ere utz dezakegu. Plater honen lagungarri bikaina izan daiteke arroz egosi pixka bat.