Udaberriko ziza freskoak arrautzarekin eta brokoliarekin

Udaberriko ziza freskoak arrautzarekin eta brokoliarekin
Iker Markinez.
2024ko martxoaren 29a
05:00
Entzun

Iker Markinezek udaberriko zizekin osatu du aste honetako errezeta.

Zizak.

Brokolia.

Azenarioa.

Tipula.

Baratxuri freskoa.

Arrautzak, 4.

Gatza.

Oliba olio birjina.
1. urratsa

Udaberrian sartzearekin batera eta zortekoak direnei dagoeneko handik edo hemendik azaldu zaizkien zizekin egingo dugu gaurko plater goxoa. Zortekoak gu: aurkitu dugu ziza eskukada bat, eta gaurko errezetan fresko erabiliko ditugu, gainera. Kontu handiz garbitu zizak, urarekin zuzenean busti gabe. Horretarako, sukaldeko papera uretan busti, eta, horren laguntzaz, zizak banan-banan garbitu. Ondoren, xafla finetan moztu. Plater batean zabaldu, gatz pittin bat bota, eta baita oliba-olio txorrotada bat ere. Ondoren, film paperarekin platera estali, eta utzi bertan pare bat orduz, olioak ere ziza zaporearen perfumea har dezan.

2. urratsa

Bitartean, brokolia uretan egosiko dugu. Ur irakinetan gatza bota, eta zazpi minutuz egosi. Ondoren, ur freskotatik pasatu, iragazi, eta gorde.

3. urratsa

Barazki guztiak Juliana moduan moztu. Zartagin bat berotzen jarri, eta barazkiak 10-15 minutuz erregosi, su ertainean. Ondoren, zartaginetik atera.

4. urratsa

Oraingoan, tenperatura baxuan prestatuko dugu arrautza. Horretarako, lapiko bat urez bete, eta irakiten jarri. Teknikoki, ura 65 graduraino berotu behar da, eta bertan sartu arrautzak, osorik. Utzi hor 30 minutuz.

5. urratsa

Azkenik, barazkiak erregosi ditugun zartagina berotu, eta barazkiari eta brokoliari azken berotua eman, platerera eraman aurretik. Plateretan banatu, lehenik brokolia eta ondoren erregositako barazkiak; gainean, arrautza egosia ireki, kontu handiz, plater bakoitzean bana. Azkenik, ziza xaflak zabaldu osagai guztien gainean, eta pixka bat busti oliba-olio txorrotada batekin.

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.