Tomate entsalada gula eta leka freskoekin

GARI GARAIALDE / ARGAZKI PRESS.
Iker Markinez.
2011ko urriaren 15a
00:00
Entzun
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

4 tomate eder

Kilo erdi leka

Tipulina 1

2 baratxuri ale

200 g gula

Lehen sakaldiko oliba olioa

Sagardo ozpina

Modena ozpina

Gatza

Perrexil sorta

Lehenik, lekak garbitu eta puntak kendu. Ondoren, juliana erara moztu, eta, jarraian, urez beteriko lapiko batean egosi su bizian 10 bat minutuz. Kontuan eduki lapikoko urak irakiten egon behar duela lekak botatzen ditugun momentuan. Ondoren, ur hotzetan freskatu eta gorde.

Lau tomateak garbitu eta xafla lodi samarretan moztu.

Segidan, zartagin handi bat hartu, oliba olio zorrotada bota eta berotzen jarri su bizian. Bertan bi baratxuri aleak xaflatan moztuta ipini, eta haiek gorritzean, leka egosiak gehitu gulekin batera. Pare bat minutuz ondo nahastu eta erretilu batera atera.

Tipulina juliana moduan moztu eta erretilura gehitu. Gatz pitin bat bota, baita Modena eta sagardo ozpina ere, bakoitzaren gustura. Guztia nahastu eta mahaira zerbitzatzeko plateretan banatuko dugu, argazkian ikusten den moduan: lehenik, tomate xafla bat —gatz pitin bat bota—; ondoren, leka eta gula nahaskia, eta, azkenik, beste tomate xafla gainean —horri ere gatz pitin bat bota—. Oliba olio zorrotadaz busti eta plateraren inguruan perrexil hostoak ipini.
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.