Elikadura. Errezeta

Oilasko izterrak txanpinoi krema eta curryarekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2014ko martxoak 1
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

Lau oilasko izter.

Bi tipulin.

250 gramo txanpinoi.

Baso erdi ardo zuri.

Basokada bat esne gain.

Bi kafe koilarakadatxo curry.

Gatza.

Piper hauts beltza.

Oliba olio birjina.

Oilasko izterrak erditik moztu. Zartagin batean olio zorrotada bat bota, eta su bizian berotzen jarri. Bertara oilasko izterrak bota, gatz eta piper hauts pixka bat bota ondoren. Zartagina handia ez bada, bi txandatan frijitu.

Frijitzeko, lehenik hamar minutu su motelean eduki, eta ondoren, buelta eman eta beste hamar minutuz eduki, baina su ertainean.

Beste zartagin batean, oliba-olio zorrotada bat bota, eta bertara tipulinak xehe-xehe moztuta gehitu. Gatz pitin bat bota, eta hamar bat minutuz erregosi.

Txanpinoiak ere xaflatan moztu, eta zartagin horretara gehitu; beste bost bat minutuz erregosi. Sua bizitu, eta ardo zuri basokada erdia gehitu. Irakiten mantendu, gutxi gorabehera hiru minutuz, alkohol soberakina lurrindu arte.

Gero, esne gain basokada gehitu, eta jarraian, currya. Guztia bost bat minutuz irakin.

Oilasko izterrak frijitu ditugun zartaginean oilaskoek beren koipea atera dutenez, koipe hori kendu, eta egin berri dugun curry saltsa gehitu. Guztia bost minutuz berotzen jarri, eta platerera zerbitzatzea besterik ez zaigu gelditzen.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna