Gastronomia

"Gastronomia" bezala etiketatutako albisteen zerrenda

Jakes Goikoetxea

2022ko abuztuak 13

Osagai berriak probatzeko aukera izugarria eskaintzen dute entsaladek. Osagai bakar batek entsalada osoa itxuralda dezake. Algak erabil daitezke. Udan lekaleak berreskuratu. Munduko gaztak probatu. Frutekin bizitu edo gozatu. Edota jogurtarekin eta espezieekin ozpin-olio berezi bat egin.

Olaia L. Garaialde

2022ko abuztuak 12

Poltsetan doazen entsaladen ekoizpen prozesuan hotz katea ez apurtzea garrantzitsua dela azpimarratu dute Floretteko arduradunek. Ekologistek kalte ekologikoez ohartarazi dute.

Berria

2022ko abuztuak 11

Hamaika errezeta eta hamaika modu dauden arren, otordu osasuntsuak prestatzeko plater egokiak dira entsaladak. Epelak zein hotzak, askotariko osagaiekin egin daitezke. Entsaladak egiteko zenbait ideia plazaratu dituzte Iruñeko Catachu, Gasteizko La Riojana, Donostiako Sutan Dago eta Gasteizko Black Salad jatetxeek.

Iraia Vieira Gil

2022ko uztailak 23

2019ko Aixerrotako Paellaren Nazioarteko Lehiaketaren irudi bat.
Paellaren 67. Nazioarteko Lehiaketa egingo dute bihar, Getxoko Aixerrotako zelaietan. Aurten, segurtasuna eta garbitasuna bermatzeko neurriak areagotu ditu udalak

Ane Etxandi

2022ko uztailak 22

Faltzesen eta baratxuriaren arteko harremana XVII. mendean hasi zen.

Baratxuriaren Eguna ospatuko dute Faltzesen asteburuan. Azoka tradizionalaz gain, hamaika jarduera antolatu dituzte; horien artean, herriko ekoizle baten biltegirako bisita.

Olaia L. Garaialde

2022ko ekainak 25

Xabier Urizar maila goreneko txokolatearen dastatzailea, txokolatea aztertzeko mapa eskutan duela.
Xabier Urizar maila goreneko txokolatearen dastatzaileak hezkuntza eta txokolatea uztartzen ditu. Dastaketa baten nondik norakoak azaldu, xehetasunak aztertu eta mitoak apurtzen ditu.

Amaia Igartua Aristondo

2022ko ekainak 13

Iazko sagardo uztaren aurkezpena, Bilboko Guggenheim museoaren parean

Euskal Sagardoa jatorri deiturako edarien 3,5 milioi litro ekoitzi dira guztira. Kopuruak askotariko sagardo estiloak garatzeko modua eman die sagardogileei: 75 sagardo mota aurkeztu dituzte. Oro har, «orekatuak eta lurrintsuak» dira, eta aurreko uztakoek baino alkohol gutxiago dute.

Gehiago ikusi

Publizitatea