Gastronomia

"Gastronomia" bezala etiketatutako albisteen zerrenda

Miren Mujika Telleria 2022ko urtarrilak 23

Aurtengo sagardotegi denboraldiaren aurkezpenean, pitxerra sagardoz betetzen. ©JON URBE / FOKU
Hasi berri da sagardotegi denboraldia, eta azken biak ekonomikoki eskasak izan baziren ere, begi onez begiratzen diote aurtengoari sagardogileek. Tentuz jokatu nahi dute, hala ere; egoerara egokituz. Horregatik, urtarrilaren 28aren zain daude, orduan erabakiko dira aurrera begirako urratsak.

Alex Uriarte Atxikallende 2022ko urtarrilak 13

Amak taldeko Kris Solanok, Amaia Orejak, Maixa Lizarribarrek eta Alaitz Telletxeak aurtengo lehen sagardoa dastatzeko parada izan dute. ©JON URBE / FOKU
2022ko sagardo garaia abian da: Amak taldeko kideek dastatu dute aurtengo lehen sagardoa. Ekoizleek uzta oso ugaria izan dute, eta bederatzi milioi litro sagardo inguru ekoitzi dituzte.

Iker Tubia 2021eko abenduak 18

 ©IÑIGO URIZ / FOKU
Bigarren Michelin izarra eman diote Airaudori, Donostiako Amelia jatetxeko lanagatik. «Ekoizle txikiekin lan egiten dugu», azaldu du. Orain arteko bideari eutsiko diote: italiar sukaldaritza, argentinar eta asiar ukituekin.

Edu Lartzanguren - Eider Goenaga 2021eko abenduak 10

 ©JON URBE / FOKU
Luis Irizar hil da. Sukaldaria eta sukaldarien irakaslea izan zen, eta bere izen bereko eskola ere sortu zuen, Donostian. Euskal sukaldaritza berriaren sortzaileetako bat izan zen, eta haren lankideek diote «maisuen maisu» izan zela.

Olaia L. Garaialde 2021eko abenduak 9

<b>Gaztaina erreak. </b>Gaztainak erre baino lehen, hozka bat egin behar zaie, beroarekin dilatatu egiten baitira. ©IDOIA ZABALETA / @FOKU

Lehen, oinarrizko jakia zen gaztaina, baina, orain, gutxitan jaten da; esportatu egiten zen lehen, eta inportatu orain. Azken mendeetan, harremanak sortzen lagundu du. Batzuek historia ahaztu izan arren, badira gaztainari bizi berria eman dioten pertsonak, proiektuak eta ekintzak ere.

Urtzi Urkizu 2021eko abenduak 5

Kataluniako Heura enpresaren haragi tankerako pintxo beganoak jateko aukera dago azokan, Irunen. ©ANDONI CANELLADA / FOKU
Beganismoari ikusgarritasuna ematen dion jaialdia egiten ari dira asteburuan Irunen, Ficoban: Be Veggie. Askotariko produktu eta zerbitzuak daude 70 erakusmahaitan.

Enekoitz Telleria Sarriegi 2021eko azaroak 20

Michelle Foik, Chicagoko Eris sagardotegiko arduraduna. ©MAIALEN ANDRES / FOKU
Hasi da Sagardo Foruma. Jardunaldi teknikoen bigarren saioan, Juan Luis Garcia Casa Marcial jatetxeko sommelierra eta Michelle Foik Chicagoko Eris sagardotegiko arduraduna aritu dira, besteak beste.

Enekoitz Telleria Sarriegi 2021eko azaroak 17

 ©SALAS / EFE
Irakatsi egiten da dastatzen, eta ikasi egiten da dastatzen, baina ez dago dastatzaile titulu ofizial eta arauturik. Ikastaro anitzetan eta zentzumenen analisian trebatzen dira dastatzaileak.

Gehiago ikusi

Publizitatea