Gastronomia

"Gastronomia" bezala etiketatutako albisteen zerrenda

Amaia Igartua Aristondo

2023ko urtarrilak 26

Indabaz betetako kutxa bat, 2022ko Gernika-Lumoko (Bizkaia) urriko azken asteleheneko azokan.
Astean bitan, lautan edo, ahal dela, egunero. Maiztasuna gorabehera, lekaleak kontsumitzea da gomendio orokorra. Adituen arabera, onuragarria da patologia batzuk prebenitzeko, eta beste batzuk artatzeko. Horrez gain, lurzoruari ere on egiten diote, eta aukera ugari eskaintzen dituzte sukaldean.

Jakes Goikoetxea

2023ko urtarrilak 25

<b>Agurra.</b> Eusebio eta Hilario Arbelaitz, Zuberoako jangelako mahaien eta jasotako aulkien artean.
Mende erdia baino gehiago egin dute Eusebio eta Hilario Arbelaitz anaiek Oiartzungo Zuberoa jatetxean: askaldegitik goi mailako jatetxera. Sustraiei eutsi diete hasieratik: familiaren baserriari, amak erakutsitako sukaldaritzari eta euskalduntasunari. Urte amaieran itxi zuten.

Kirmen Uribe

2023ko urtarrilak 23

Betiko jatetxea

Ezaguna da The New Yorker aldizkariko bineten umore absurdoa eta zitala. 1925ean hasi zenetik, ilustratzaile bikainak izan ditu aldizkariak, marrazkien soiltasunagatik bai, baina batez ere darabilten ironiagatik. Aldizkaria hirian sortu zen eta bertako umorea jasotzen du, intelektuala, konplexua, garratza ere bai. New Yorkeko ironia.

Amaia Jimenez Larrea

2023ko urtarrilak 18

Jende izugarri bildu zen uzta berriaren dastaketan.
San Anton egunean aurkeztu da Getariako Txakolinaren uzta berria. Udako bero handiek «kalitate oneko eta gradu askoko» edaria ekarri dute, iazkoa baino uzta handiagoan.

Berria TB

2023ko urtarrilak 11

2023ko Txotx garaiaren irekiera

Sagardoaren Lurraldeak antolatuta, Sagardo Berriaren Eguna egin dute Astigarragan. Aitziber Garmendia eta Jon Plazaola aktoreek abiatu dute txotx garaia.

Unai Etxenausia

2023ko urtarrilak 7

Arabako sagarrekin egin dute sagardoa.
Kuartangoko sagardotegian ekoitzi duten sagardoa aurkeztu dute: Alaba. Arabako sagar barietate ezberdinekin egin dute; are, lurraldeko fruituak bakarrik erabiltzen dituen lehen sagardoa izango da. 1.000 botilako ekoizpena atera dute.

Gehiago ikusi

Publizitatea