Albistea entzun

ERREZETA

Haragi eta barazki menestra

BERRIA Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Sukaldaria

2023ko maiatzak 27

OSAGAIAK
4 LAGUNENTZAT

Kilo erdi aurreko solomo.
Piper morro bat.
Tipula erdia.
Kuiatxo bat.
Azenario bat.
100 gramo ilar, aletuak.
Oliba olio birjina.
Gatza.
Basokada bat ardo.

1. Txekor haragia erosiko dugu errezeta hau prestatzeko. Guk txekorraren aurreko solomoa aukeratu dugu, lonja ere deitzen den zatiko haragia. Haragi urtsua eta samurra da. Moztu karratuetan, eta jarri presio eltzean, su bizian, urik gabe eta taparik gabe. Gatz pittin batekin eta olio tanta batekin baino ez.

2. Haragia gorritutakoan, gehitu basokada bat ardo, eta utzi sutan, bost minutu inguruan, irakiten, ardoari alkohol soberakin guztia kentzeko. Bost minutuak pasatutakoan, haragia urarekin estali, presio eltzeari tapa jarri, itxi, eta egosi hogei minutuan.

3. Haragia egosi bitartean, garbitu barazkiak eta moztu karratu txikietan —ilarrak ez, jakina—, pisto bat prestatzeko egiten den moduan.

4. Jarri barazki guztiak zartagin batean edo kazola zabal batean, gehitu gatz pittin bat eta olio txorrotada bat, eta erregosi hogei minutuz.

5. Egosi ilarrak lapiko txiki batean, hamar minutuz. Egosi eta gero, gorde.

6. Platerari zapore gehiago emateko, atera haragia presio eltzetik, eta jarri haragiak utzitako salda irakiten, hogei minutuz. Horrela, salda kontzentratu edo indartu egingo da.

7. Gehitu haragi saldaren pare bat burruntzalikada barazkiak egosi ditugun kazolara, eta baita ilarrak ere.

8. Piztu sua, eta guztia irakiten hasten denean, gehitu haragi egosia. Haragi eta barazki menestra prest egongo da plateretan banatzeko.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Euskadi Irratiko mikro bat. ©Foku

Euskadi Irratiko langileek murrizketak egiteko irizpideak gaitzetsi dituzte

Urtzi Urkizu

Miramongo Euskadi Irratiko langile batzordeak eta erredakzio kontseiluak zuzendaritzari eta EITBren administrazio kontseiluari eskatu diete 24 orduko informazio zerbitzuari eusteko.

Joseba Sarrionandia <em>Kristalezko begi bat</em>-en pasarte bat irakurtzen, atzo, Bilboko Arriaga antzokian. ©MARISOL RAMIREZ / FOKU

Meaberen 'Kristalezko begi bat' irakurri dute Bilboko Arriagan

Amaia Igartua Aristondo

Miren Agur Meaberen 'Kristalezko begi bat' eleberria irakurri dute ahots goran Bilboko Arriaga antzokian, Bilbo Zaharra euskaltegiak antolatutako XVI. Irakurraldi Jarraituan.

 ©OSKAR MATXIN EDESA / FOKU

«Kontsultaren eta laborategiaren artean zubiak eraikitzea dagokit»

Iker Tubia

Laguntza eta jakin-mina aipatzen ditu Mendibek neurologiaz hitz egitean, baita pazienteak eta talde lana ere. Esklerosi anizkoitzaren alorrean izan diren aldaketa «sekulakoak» azaldu ditu. Esan duenez, alzheimerra eta AEA dira erronka nagusiak.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.