Urraburua barazki panaxearekin

Urraburua, barazkiekin. IKER MARKINEZ
Iker Markinez.
2025eko maiatzaren 23a
05:00
Entzun 00:00:0000:00:00

Iker Markinezek urraburua oinarri hartuta prestatu du aste honetako errezeta.

Urraburu bat

Lekak, 100 g

Kalabazin erdia

Piper gorri bat

Piper berde bat

Tipula erdia

Baratxuriak, bi ale

Ozpina

Gatza

Kaiena piperra
1. urratsa

Arrandegian erditik moztuta erosiko dugu urraburua, bi xolomotan irekita, goitik behera. Bi xolomoak hiru zati egin, eta puska bakoitza erditik zatitu.

2. urratsa

Barazki panaxea prestatzeko, kontuan hartu bi berezitasun dituela. Alde batetik, barazkiak multzoka prestatzen dira, bakoitzaren egosteko puntua errespetatuz, eta, bestetik, bukaerara arte ez dira barazki guztiak elkartu behar; bukaeran elkartu, eta, ahal bada, inolako saltsarik gabe. Sinplea da zergatia: jatean, gehiago nabarmenduko dugu egindako lana, eta barazki bakoitzaren zapore berezia eta freskotasuna.

3. urratsa

Barazki guztiak garbitu eta denak juliana eran moztu; ahal dela, denak neurri berean. Moztu eta gero, barazki mota bakoitza erretilu batean gorde. Lapiko bat urez bete, gatza bota, eta, irakiten hastean, lekak egosiko ditugu, 5-6 minutuz, une oro ura irakiten ari dela. Lekak atera eta hoztu.

4. urratsa

Ura irakiten ari dela, kalabazin puskatxoak bota. Hiru minutuz egosi, atera, eta hoztu. Ondoren, zartagin bat hartu eta oliba olio txorrotada txiki bat bota. Piper gorria bota, eta erregosi, 4-5 minutuz. Dena plater batetara atera. Gauza berbera egin piper berdearekin eta tipularekin.

5. urratsa

Plantxa sutan jarri, oliorik gabe, eta, ondo berotuta dagoenean, urraburu pusketatxoak bota. Adi, azala plantxaren kontra jarri. Sua indar ertainera jaitsi, eta, pazientzia handiz, ez ukitu zortzi bat minutuz, gutxi gorabehera. Ez bota oliorik. Gatz pitin bat bakarrik bota. Ondoren, espatula baten laguntzaz, buelta eman, eta azala erabat txigortuta daukala ikusiko dugu. Plantxa itzali, eta oliba olio txorrotada fin bat bota urraburuaren gainean.

6. urratsa

Zartagin zabal bat hartu, olio pixka bat jarri, eta baratxuri txikituak bertara bota, baita kaiena puska bat ere. Kolore pixka bat hartzen dutenean, barazki guztiak, denak batera, zartaginera bota, eta sua bizitu. Utzi hor bi minutuz, eta barazkiak nahastu.

7. urratsa

Azkenik, ozpin pixka bat bota. Plateretan banatu barazkiak, eta plantxan ditugun urraburu puskak barazkien gainean edo bueltan-bueltan jarri, azala gora begira dutela.

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Oraingo urratsak, geroko lorratzak. Euskaraldian eta egunerokoan, informa zaitez euskaraz. Babestu BERRIA orain, eta jaso galtzerdiak opari.