Haragi gisatua barazkiarekin eta kuskusarekin

Haragi gisatua, ondoan barazkiak eta kuskusa dituela. IKER MARKINEZ
Iker Markinez.
2025eko ekainaren 6a
05:00
Entzun 00:00:0000:00:00

Iker Markinezek haragi gisatua oinarri hartuta prestatu du aste honetako errezeta.

Gisaturako:

Lonjako haragia, 500 g
Patata handiak, hiru
Tipula bat
Azenario bat
Baratxuri aleak, hiru
Ardo beltza, baso erdi bat
Gatza
Oliba olioa
Piper hauts beltza
 
Piperradarako:
Bi piper gorri
Bi piper berde
Bi tipula
 
Kuskusa, bi katilu txiki
1. urratsa

Lehenik, erosi dugun haragia karratuetan moztuko dugu. Oliba-olio txorrotada batekin erregosten hasiko gara, lapiko batean. Su bizian izango dugu bost bat minutuz, haragi guztia ongi gorritu arte. Orduan gehituko diogu tipula, puska txikietan. Jaitsi sua, eta eduki horrela hamar bat minutuz, bi osagaiak ongi goxatzeko.

 

2. urratsa

Ondoren, gehitu baso erdi bat ardo beltz, eta bizitu sua. Irakiten eduki bost bat minutuz, alkohola lurrundu dadin. Urez ongi estali, gehitu gatza eta piper hauts beltza, eta utzi egosten 30 minutuz.

3. urratsa

Egosten ari den bitartean, zuritu patata eta azenarioak. Patatak puskatan moztu, eta azenarioa, berriz, karratutxoetan. Haragia ordu erdiz erregosi ondoren, gehitu patata eta azenarioak haragia dagoen lapikora, eta erregosi beste 30 minutuz. Oraingoan, eduki su motelean.

4. urratsa

Bitartean, piperrada prestatuko dugu. Horretarako, moztu piper gorria, berdea eta tipula juliana moduan. Hori bai, eman lodiera pixka bat. Erregosi guztia 30 minutuz su motelean, oliba olio eta gatz pitin batekin.

5. urratsa

Kuskusa prestatzeko, bete kuskusez bi katilu txiki, eta hustu erretilu edo ontzi handiago batera. Hustu ondoren, bete urez bi katilu txiki horiek, eta ur hori irakiten jarri lapiko batean. Bota gatz pixka bat urari, eta oliba olio txorrotada txiki bat ere bai. Irakiten hastean, bota ura kuskusa dagoen erretiluan, eta ongi estali film paperarekin. Horrela utzi bost-hamar minutuz.

6. urratsa

Platereratzeko, kokatu kuskusa plateraren erdian, menditxo baten formarekin, zabaldu piperrada aldamenean, eta atera haragi gisatua beste aldean.

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Kazetaritza propio eta independentearen alde, 2025 amaierarako 3.000 irakurleren babes ekonomikoa behar du BERRIAk.