Albistea entzun

ERREZETA

Aza gorria mozzarella freskoarekin papilota erara

IKER MARKINEZ Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2021eko otsailak 6

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

Aza gorri 1.
12 Cherry tomate.
Tipula 1.
2 baratxuri ale.
Mozzarella gazta freskoa.
4 arrautza.
Gatza.
Oliba olioa.
Oreganoa.
Piper hauts beltza.

1. Lehen pausoan, labea berotzen jarriko dugu, 200 graduan.

2. Berotzen den bitartean, laberako erretiluan laberako paper berezia jarri. Tipula, baratxuriak eta aza gorria juliana moduan moztu. Horiek paperaren gainean ipini, eta zabaldu. Gainetik Cherry tomateak osorik zabaldu. Gatz pittin bat bota, eta oliba olio txorrotada fin bat ere bai.

3. Ondoren, papilota osatzeko, beste paper orri batez gainetik ongi estali, eta bi paperen ertz guztiak ongi lotu, baporeak ihesi egin ez dezan. Hori dugu papilota teknikaren sekretua. Erretilua labera sartu, eta 25 minutuz bertan eduki, 200 graduan.

4. Ondoren, atera (baina labea ez itzali), eta, kontu handiz, goiko paper estalkia kendu. Ondoren, mo- zzarella freskoa xaflatan moztu, eta argazkian ikusten den bezala aza gorriaren gainean jarri. Jarraian, oreganoa gehitu gaztaren gainean, eta piper hauts beltza osagai guztien gainean.

5. Pertsonako arrautza bat erretiluan bertan ireki, eta oraingoan estali gabe, labean sartu berriro, bost bat minutuz, gazta bigundu eta arrautzak egin daitezen. Atera, eta zerbitzatzeko prest dugu neguko jaki osasuntsu eta goxoa.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Albiste gehiago

 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Arkitekturak asko aldatzen ditu bizitzeko moduak»

Jone Arruabarrena

Donostiako Itsas Etxea eraikina berritu egin dute, eta Europako sari batzuetarako izendapena jaso du. Kontserbadorearen eta eraldatzailearen arteko oreka bilatu nahi izan dute sortzaileek.
Txioengatik kobratzeko modua jarriko du Twitterrek

Txioengatik kobratzeko modua jarriko du Twitterrek

Edu Lartzanguren

'Super Follow' aukera ahalbidetuko du sare sozialak: kontu baterako harpidetza egin ahalko dute jarraitzaileek, hilean ia bost euroren truke, eta, horren bidez, kontuaren jabeak argitaratzen dituen mezu esklusiboak ikusi.

Ines Arrue eta Maialen Goñi, <em>Zinea</em> hedabide digitaleko kazetariak. ©ANDER MAKAZAGA

Zazpigarren arteaz, euskaraz

Urtzi Urkizu

'Zinea.eus' atariak erreferentzialtasuna lortu du ikus-entzunezkoen industriako profesionalen artean. Zinemari buruz aritzen den hedabide bat izaki, «jende berriari» ateak ireki nahi dizkio.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan zaitez BERRIAlaguna

BERRIAlagunei esker eskaintzen dugu balioz osatutako informazioa. Egizu ekarpena gure eginkizunarekin segi dezagun.

Izan zaitez BERRIAlaguna