Aza gorri 1.
12 Cherry tomate.
Tipula 1.
2 baratxuri ale.
Mozzarella gazta freskoa.
4 arrautza.
Gatza.
Oliba olioa.
Oreganoa.
Piper hauts beltza.
1. Lehen pausoan, labea berotzen jarriko dugu, 200 graduan.
2. Berotzen den bitartean, laberako erretiluan laberako paper berezia jarri. Tipula, baratxuriak eta aza gorria juliana moduan moztu. Horiek paperaren gainean ipini, eta zabaldu. Gainetik Cherry tomateak osorik zabaldu. Gatz pittin bat bota, eta oliba olio txorrotada fin bat ere bai.
3. Ondoren, papilota osatzeko, beste paper orri batez gainetik ongi estali, eta bi paperen ertz guztiak ongi lotu, baporeak ihesi egin ez dezan. Hori dugu papilota teknikaren sekretua. Erretilua labera sartu, eta 25 minutuz bertan eduki, 200 graduan.
4. Ondoren, atera (baina labea ez itzali), eta, kontu handiz, goiko paper estalkia kendu. Ondoren, mo- zzarella freskoa xaflatan moztu, eta argazkian ikusten den bezala aza gorriaren gainean jarri. Jarraian, oreganoa gehitu gaztaren gainean, eta piper hauts beltza osagai guztien gainean.
5. Pertsonako arrautza bat erretiluan bertan ireki, eta oraingoan estali gabe, labean sartu berriro, bost bat minutuz, gazta bigundu eta arrautzak egin daitezen. Atera, eta zerbitzatzeko prest dugu neguko jaki osasuntsu eta goxoa.