Albistea entzun

ERREZETA

Aza gorria mozzarella freskoarekin papilota erara

IKER MARKINEZ Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2021eko otsailak 6 - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

Aza gorri 1.
12 Cherry tomate.
Tipula 1.
2 baratxuri ale.
Mozzarella gazta freskoa.
4 arrautza.
Gatza.
Oliba olioa.
Oreganoa.
Piper hauts beltza.

1. Lehen pausoan, labea berotzen jarriko dugu, 200 graduan.

2. Berotzen den bitartean, laberako erretiluan laberako paper berezia jarri. Tipula, baratxuriak eta aza gorria juliana moduan moztu. Horiek paperaren gainean ipini, eta zabaldu. Gainetik Cherry tomateak osorik zabaldu. Gatz pittin bat bota, eta oliba olio txorrotada fin bat ere bai.

3. Ondoren, papilota osatzeko, beste paper orri batez gainetik ongi estali, eta bi paperen ertz guztiak ongi lotu, baporeak ihesi egin ez dezan. Hori dugu papilota teknikaren sekretua. Erretilua labera sartu, eta 25 minutuz bertan eduki, 200 graduan.

4. Ondoren, atera (baina labea ez itzali), eta, kontu handiz, goiko paper estalkia kendu. Ondoren, mo- zzarella freskoa xaflatan moztu, eta argazkian ikusten den bezala aza gorriaren gainean jarri. Jarraian, oreganoa gehitu gaztaren gainean, eta piper hauts beltza osagai guztien gainean.

5. Pertsonako arrautza bat erretiluan bertan ireki, eta oraingoan estali gabe, labean sartu berriro, bost bat minutuz, gazta bigundu eta arrautzak egin daitezen. Atera, eta zerbitzatzeko prest dugu neguko jaki osasuntsu eta goxoa.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Hainbat lagun hegazti migratzaileei behatzen, atzo, Lizarietako lepoan, Saran. ©GUILLAUME FAUVEAU

Txorien bidaia, largabistekin

Oihana Teyseyre Koskarat

Agorrilaren erditsutik hasiak dira hegaztien migrazio mugimenduak. Horiek zaintzeko lanetan ari da CPAL elkartea, Saran, Lizarietako lepotik begira.
 ©JON URBE / FOKU

«Sentiberatasunak egon behar du beti argazkien atzean; funtsezkoa da»

Jakes Goikoetxea

Ohiko sinadura izan da Euskal Herriko hainbat egunkaritako argazkietan. Urteek hezitako eta zaildutako begirada bat. Egoera eta aldaketa askoren lekuko zuzena izan da, lekuko deserosoa sarritan. Argazkilaritza utzi du; argazkigintza ez.
EITBren <em>#Ekin_klima</em> kanpainaren irudia. Klima larrialdiaren inguruko makina bat saio emango dituzte. ©EITB

Klima larrialdiaren gaineko kanpaina bat abiarazi du EITBk

Urtzi Urkizu

ETBk dokumentalak, film laburrak eta saio bereziak emango ditu datozen asteetan

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.