Albistea entzun
Emakumeen aurkako indarkeriari ez
Emakumeen aurkako indarkeriari ez
Emakumeen aurkako indarkeriari ez

ERREZETA

Arroz odolkia, piper eta galeper arrautzekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2014ko urriak 11

1

Piperrak erreko ditugu lehenik. Horretarako, labea 250 gradutan berotzen jarri beharko dugu.

2

Beroa dagoenean, piperrak labeko erretiluan jarri, eta labean sartu. Hamar minutu pasatu ondoren, atera eta azala eta barrualdeko haziak kendu.

3

Berriz ere labeko erretiluan jarri, gatz pitin bat bota eta oliba olio zorrotada on bat ere bai.

Labean sartu, eta, jarraian, labea itzali. Labeko beroarekin, suabe-suabe konfitatuz joango dira piperrak.

4

Zartagin bat sutan berotzen jarri. Odolkia xaflatan moztu, eta zartaginean jarri, batere oliorik gabe, haiek nahikoa koipe baitaukate. Minutu bat pasatu ondoren, buelta eman eta beste minutu batez frijitu. Ondoren atera.

5

Zartagin berean eta odolkiak utzitako koipearekin, galeper arrautzak frijitu.

6

Orain, piperrak labetik atera eta platera montatuko dugu. Lehenik, piperra jarri; ondoren, odolki xafla bat, eta bukatzeko, arrautzatxoa. Nahi izanez gero, oliba olio birjinaren zurrusta txiki bat bota. Gaurko platera oraingo sasoiarekin bat dator, oraintxe hasten baita piperren eta baita odolkien garaia ere. Udazken garaia!

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©JON URBE / FOKU

«Egin kontu: ez daukat gonarik, ez mototsik, baina liburuzaina naiz»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Topikoen kontrako borrokaz eta liburutegien egiteko berriez ari da Juarez. Muskizko liburuzaina da, eta haien elkarteko burua. 30 urte bete ditu elkarteak berriki. 'Antolatzearen diziplina' liburua itzuli dute.
1 ©JAIZKI FONTANEDA / @FOKU

Olibak jaso, olioa egiteko

Amaia Ramirez de Okariz Kortabarria

Euskal Herrian ere badira olibondoak eta badago oliba olioa. Nekazariak eta dolareetako langileak buru-belarri dabiltza lanean azken asteetan, aurten jasotako uzta olio bihurtzen.
Netflix Euskaraz herri mugimenduaren agerraldia, Durangon, apirilaren 17an. ©ENDIKA PORTILLO / FOKU

Atzerriko plataformek ez dute kuotarik bete beharko

Urtzi Urkizu

Espainiako ikus-entzunezkoen lege berria onartu du Espainiako Ministroen Kontseiluak. ERCk zuzenketak aurkeztuko ditu

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.