ERREZETA

Arroz odolkia, piper eta galeper arrautzekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2014ko urriak 11

1

Piperrak erreko ditugu lehenik. Horretarako, labea 250 gradutan berotzen jarri beharko dugu.

2

Beroa dagoenean, piperrak labeko erretiluan jarri, eta labean sartu. Hamar minutu pasatu ondoren, atera eta azala eta barrualdeko haziak kendu.

3

Berriz ere labeko erretiluan jarri, gatz pitin bat bota eta oliba olio zorrotada on bat ere bai.

Labean sartu, eta, jarraian, labea itzali. Labeko beroarekin, suabe-suabe konfitatuz joango dira piperrak.

4

Zartagin bat sutan berotzen jarri. Odolkia xaflatan moztu, eta zartaginean jarri, batere oliorik gabe, haiek nahikoa koipe baitaukate. Minutu bat pasatu ondoren, buelta eman eta beste minutu batez frijitu. Ondoren atera.

5

Zartagin berean eta odolkiak utzitako koipearekin, galeper arrautzak frijitu.

6

Orain, piperrak labetik atera eta platera montatuko dugu. Lehenik, piperra jarri; ondoren, odolki xafla bat, eta bukatzeko, arrautzatxoa. Nahi izanez gero, oliba olio birjinaren zurrusta txiki bat bota. Gaurko platera oraingo sasoiarekin bat dator, oraintxe hasten baita piperren eta baita odolkien garaia ere. Udazken garaia!

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna