ERREZETA

Tagliatelle freskoak barazki eta curryarekin

GORKA RUBIO / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2015eko urriak 10
OSAGAIAK

400 g tagliatelle fresko

200 g txanpinoi

Ziazerba sorta bat

2 tipulin

Entsaladako tomate heldua

Currya

Oliba olioa

Gatza

1

Barazkiekin hasiko gara platera prestatzen. Horretarako, tomatea ur irakinean minutu erdi batez sartu, eta berehala hoztu. Ondoren, azala eta haziak kendu, horretarako tomatea erditik moztuz. Jarraian, lauki txikitan moztu. Tipulinak ere zati txikitan moztu.

2

Zartagin zabal eta handi batean, oliba olio txorrota batekin tipulina ordu laurden batez erregosi. Jarraian, gehitu txanpinoiak xafletan moztuta. Minutu batzuetan guztia erregosi, eta juliana moduan moztutako ziazerba garbiak gehitu.

4

Ondoren, tomate puskak zartaginera bota, eta curry koilarakada pare bat bota. Gatz pitin bat ere bai. Guztia 15 bat minutuz irakiten eduki su ertainean.

5

Lapiko handi bat urez bete, eta gatza bota. Berotzen jarri, eta irakiten hastean, tagliatelleak gehitu; zorroan ipintzen duen denboraren arabera egosi. Egosketa horren ur koilarakada bat zartaginera gehitu, hango osagaiek pastaren zaporea har dezaten.

7

Ondoren, tagliatelleei ur soberakin guztia kendu, eta zartaginera gehitu.

8

Osagai guztiak tagliatelleekin ongi nahastu, eta jada prest izango dugu plater goxo hori dastatzeko.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna