ERREZETA

Muskuilu goxatuak

GORKA RUBIO / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2015eko urriak 24
Gaur erabiliko ditudan muskuiluak Bretainiakoak dira. Horien berezitasuna da oso txikiak direla, baina erabat mamiz beteak egoten dira, eta zapore fina dute.

1

Lehenik, tipulina xehe-xehe moztu, eta oliba olio pixka batekin, zartagin batean 15 minutuz erregosi.

2

Ondoren, baratxuria xaflatan moztuta gehitu, baita pipermina ere, pusketatan moztuta. Gatz pitin bat gehitu. Bi minutuz gehiago erregosi, eta gerorako gorde.

3

Lapiko handi batean, txakolin zurrusta bat bota eta irakiten ipini. Bitartean, muskuiluak garbitu. Jarraian muskuiluak txakolina dugun lapikora bota, eta tapa bat jarri. Bi minutuz mantendu, nahikoa izango da guztiak ireki daitezen.

4

Jarraian, muskuiluak bertatik atera. Lapikoan salda gelditu dela ikusiko duzue. Sua indar bizian jarri, eta esne gain zurrusta bat gehituko diogu, baita aurrez erregosi ditugun tipulin eta baratxuriak ere.

5

Saltsa loditzen den bitartean, muskuiluak txukun jarri plater edo erretilu batean, argazkian ikusten den bezala. Hau da, haragia duten aldeko maskorra mantenduz bakarrik. Saltsak gorputza hartzen duenean, perrexil xehatua gehitu, eta saltsaz muskuilu guztiak ongi busti.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna