Arrozezko odolki kruxpetak piper kremarekin

JAGOBA MANTEROLA / ARGAZKI PRESS.
Iker Markinez.
2017ko azaroaren 11
00:00
Entzun

osagaiak

4 LAGUNENTZAT

Arrozezko odolki bat.

Tenpura irina.

4 pikillo piper.

Tipula bat.

Esne-gain basokada bat.

Eguzki-lore olioa.

Gatza.

Perrexila.

1

Lehenik, piper krema prestatzen hasiko gara: tipula pusketa txikietan moztu, eta zartagin batean erregosten jarri.

2

Hamar bat minutu pasatu ondoren, piperrak gehitu, eta beste bost bat minutuz erregosi.

3

Esne gaina bota, sua jaitsi, eta pil-pilean eduki hamabost bat minutuz. Gorde.

4

Odolkia hartu, eta hestea kendu, labana baten laguntzaz. Eskuekin pilota txikiak egin odolkiaren mamiarekin. Gorde.

5

Lehenago prestatzen hasitako piper krema irabiatu.

6

Ontzi batera tenpura irin koilarakada batzuk bota, eta ur hotza gehituz joan, etengabe mugituz. Kontuz tenpura finegia utzi gabe (tenpura irinaren edukiontzian azaltzen da nahastu beharreko ur kantitatea).

7

Lapiko batean, eguzki-lore olioa jarri, eta berotzen ipini. Berotzen den bitartean, odolki bolatxoak tenpuratik pasatu. Olioa berotzean, oliotara botatzen hasi bolatxoak.

8

Frijitzean, lehenik odolki pilotaxoak handitzen hasiko dira; eta ondoren, gorritzen hastean, atera sukaldeko paperez estalitako plater batera, olio soberakina kentzeko.

9

Azkenik, mahaira zerbitzatzeko, erretilu edo plater batean ipini odolki pilotatxoak, eta piper krema aldamenean. Probatu, eta ea gustatzen zaizuen!
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.