osagaiak
4 LAGUNENTZAT
Arrozezko odolki bat.
Tenpura irina.
4 pikillo piper.
Tipula bat.
Esne-gain basokada bat.
Eguzki-lore olioa.
Gatza.
Perrexila.
1
Lehenik, piper krema prestatzen hasiko gara: tipula pusketa txikietan moztu, eta zartagin batean erregosten jarri.
2
Hamar bat minutu pasatu ondoren, piperrak gehitu, eta beste bost bat minutuz erregosi.
3
Esne gaina bota, sua jaitsi, eta pil-pilean eduki hamabost bat minutuz. Gorde.
4
Odolkia hartu, eta hestea kendu, labana baten laguntzaz. Eskuekin pilota txikiak egin odolkiaren mamiarekin. Gorde.
5
Lehenago prestatzen hasitako piper krema irabiatu.
6
Ontzi batera tenpura irin koilarakada batzuk bota, eta ur hotza gehituz joan, etengabe mugituz. Kontuz tenpura finegia utzi gabe (tenpura irinaren edukiontzian azaltzen da nahastu beharreko ur kantitatea).
7
Lapiko batean, eguzki-lore olioa jarri, eta berotzen ipini. Berotzen den bitartean, odolki bolatxoak tenpuratik pasatu. Olioa berotzean, oliotara botatzen hasi bolatxoak.
8
Frijitzean, lehenik odolki pilotaxoak handitzen hasiko dira; eta ondoren, gorritzen hastean, atera sukaldeko paperez estalitako plater batera, olio soberakina kentzeko.
9
Azkenik, mahaira zerbitzatzeko, erretilu edo plater batean ipini odolki pilotatxoak, eta piper krema aldamenean. Probatu, eta ea gustatzen zaizuen!