Elikadura. Errezeta

Azalore egosia, urdaiazpiko eta ziazerba kremarekin

GARI GARAIALDE / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2011ko otsailak 12
OSAGAIAK


4 pertsonarentzako osagaiak:

Azalore txiki bat.

Ziazerba poltsa bat.

Urdaiazpikoa 200 gr.

Esne gaina 200 ml.

Oliba olioa.

Gatza.





Azalorea garbitu, eta kontu handiz pusketa txikietan zatitu, ahalik eta pusketa berdintxuenetan.

Lapiko bat urez bete, eta gatz pitin batekin irakiten jarri. Irakiten hastean, azalore pusketak gehitu, eta su bizian hamabost bat minutuz irakin. Ondoren, ur freskoz beteriko hontzi batera atera, azalorearen egoste prozesua eteteko. Minutu pare baten ondoren, erretilu batera atera eta gorde.

Lapiko zabal bat hartu, eta oliba olio txorrotada batekin berotzen jarri. Urdaiazpikoa zati txikietan moztu, eta bertara bota. Minutu batez frijitu, eta, ondoren, ziazerbak gehitu. Poltsako ziazerbak garbiak egoten dira zuzenean erabiltzeko. Ziazerben tamaina txikitzean buelta pare bat eman lapikoan bertan, eta esne gaina gehitu. Irakiten hastean, hiru edo lau minutuz gehiago irakin, esne gainak krema itsura hartu arte.

Azkenik, erretilu handi batera dena atera, eta mahaira zerbitzatzeko prest dago.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna