Elikadura. Errezeta

Onddoz beteriko milahostoa

JON URBE / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2012ko urriak 27

OSAGAIAK

2 goilarakada irin

500 gr. onddo

Baratzuria 2 ale

Piper-hautsa

Gurina

Oliba olio birgina

Gatza

Hostopil xafla lau laukiluzetan moztu. Labeko erretilu batean ipini, eta, labea beroa dagoenean, sartu hogei minutuz. Ateratzerakoan, sartu ditugun laukiluzeak erabat hazita daudela ikusiko ditugu. Hozten utzi.

Lapiko eta zartagin zabal batean oliba olio txorrotada bota, eta berotzen jarri. Bi baratxuri aleak xehetuta bota, eta, jarraian, onddoak xafla finetan moztuta. Bost bat minutu pasatu ostean, piper hauts pixka bat bota, baita gatz pittin bat ere. Nahastu, eta sutatik atera ostean gorde.

Bexamela prestatzeko lapiko batean gurin koilarakada gehitu eta oliba olio txorrotada. Urtzean, bi koilarakada irin gehitu, eta ongi nahastu. Jarraian, esnea poliki-poliki gehituz joan, eta nahastu etengabe bexamel krema lortu arte.

Bexamel krema onddoekin nahastu.

Hostopil laukiluze bakoitza hiru xaflatan moztu, eta xaflen tarteak bexamel eta onddo kremaz bete. Horrela egin beste hostopil laukiluzeekin ere. Nahi izanez gero, mahaira atera baino lehen, berotu labean minutu gutxi batzuetan. Dena den, krema beroa egotea nahikoa da, oso goxoa gelditzen baita.

Goizeko buletina

BERRIAren papereko edizioaren gai nagusiak biltzen ditu egunero (astelehenetan salbu). Goizean goiz iristen da zure posta elektronikora.

Albiste gehiago

Jendea terrazetan Bilbon, astelehenean. ©Aritz Loiola/FOKU

651 kasu atzeman dituzte Hego Euskal Herrian

Berria

Bizkaian kasu gehien atzeman diren eguna izan da: 402. Osasun Saila eta Bizkaiko Foru Aldundia arratsaldean bilduko dira egoera aztertzeko.

 ©JON URBE / FOKU

«02:00etan, festak ezin du segitu eremu pribatuetan»

Aitor Biain

Herritarren parte hartze handiagoa eskatu dute ostalariek, ardura guztia beren bizkar izan ez dadin. Ataka estuan direla ohartarazi dute, eta babes ekonomikoa galdegin diote administrazioari, helegitea onartu edo ez.

Donibane Lohizuneko plaza, konfinamendu denboran ©Bob Edme

Donibane Lohizuneko ostatu bat hetsi dute

Ekaitz Etxamendi

Pirinio Atlantikoetako departamenduko prefeturak erabaki du Donibane Lohizuneko (Lapurdi) Le Miam ostatuaren hestea bost egunez, zigor gisa. Neurria beterik, gaur ireki dute berriro.

Osasun langileak PCR probak egitn Donostian, iragan astean. ©Gorka Rubio/FOKU

Getxoko Bikain tabernan eta Gasteizko Sagartoki eta Oh Malbec jatetxeetan izan zirenei proba egiteko eskatu die Jaurlaritzak

Berria

Toki horietan izan zirenek beren osasun etxera edota osasun aholkularitzara deitu beharko dute ordua hartzeko.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna