Elikadura. Errezeta

Txitxarroa piperrada eta patata purearekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2013ko apirilak 20
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

Bi txitxarro

Piper gorri bat

Bi piper berde

Bi tipulin

Lau baratxuri ale

Bi patata handi

Perrexila

Oliba olioa

Ozpina

Gatza

Patata purea prestatzeko: patatak zuritu, laukietan moztu eta lapiko batean urez estalita berotzen jarri. Gatz pitin bat bota, eta irakiten mantendu.

Hogei bat minutu pasa ondoren, basokada bat esne gehitu, eta irakiten utzi beste hamabost minutuz.

Patata biguna dagoenean, sutik atera; oliba olio zorrotada bat gehitu, eta irabiagailuaren laguntzaz patata purea egin.

Barazki guztiak garbitu, zuritu eta laukitxoetan moztu. Zartagin zabal bat berotzen jarri, oliba olio zorrotada batekin. Barazkiak bertara gehitu, eta erregosi su bizian, kolore pixka bat har dezaten. Hogei bat minutu pasa ostean, sutik kendu eta gorde.

Txitxarroak erosterakoan bi xerratan moztuta emateko eskatuko dugu.

Plantxa zabal bat hartu, eta berotzen jarri. Ondo beroa dagoenean, txitxarro xerrak jarri, oliba olio zorrotada bat bota eta lau minutuz arraina ukitu gabe frijitu. Ondoren, poliki, buelta eman eta beste hiru bat minutuz eduki. Arrain xerrak frijitu ahala, barazkia dugun zartaginera atera. Ozpin zorrotada bat gainetik bota.

Platerean zerbitzatzeko, arrainaren inguruan barazkiak eta patata purea jarri.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna