Noiz sortua: 2013-04-20 00:30:00

Elikadura. Errezeta

Txitxarroa piperrada eta patata purearekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2013ko apirilak 20

OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

Bi txitxarro

Piper gorri bat

Bi piper berde

Bi tipulin

Lau baratxuri ale

Bi patata handi

Perrexila

Oliba olioa

Ozpina

Gatza

Patata purea prestatzeko: patatak zuritu, laukietan moztu eta lapiko batean urez estalita berotzen jarri. Gatz pitin bat bota, eta irakiten mantendu.

Hogei bat minutu pasa ondoren, basokada bat esne gehitu, eta irakiten utzi beste hamabost minutuz.

Patata biguna dagoenean, sutik atera; oliba olio zorrotada bat gehitu, eta irabiagailuaren laguntzaz patata purea egin.

Barazki guztiak garbitu, zuritu eta laukitxoetan moztu. Zartagin zabal bat berotzen jarri, oliba olio zorrotada batekin. Barazkiak bertara gehitu, eta erregosi su bizian, kolore pixka bat har dezaten. Hogei bat minutu pasa ostean, sutik kendu eta gorde.

Txitxarroak erosterakoan bi xerratan moztuta emateko eskatuko dugu.

Plantxa zabal bat hartu, eta berotzen jarri. Ondo beroa dagoenean, txitxarro xerrak jarri, oliba olio zorrotada bat bota eta lau minutuz arraina ukitu gabe frijitu. Ondoren, poliki, buelta eman eta beste hiru bat minutuz eduki. Arrain xerrak frijitu ahala, barazkia dugun zartaginera atera. Ozpin zorrotada bat gainetik bota.

Platerean zerbitzatzeko, arrainaren inguruan barazkiak eta patata purea jarri.

Goizeko buletina

BERRIAren papereko edizioaren gai nagusiak biltzen ditu egunero (astelehenetan salbu). Goizean goiz iristen da zure posta elektronikora.

Albiste gehiago

Maiatzaren 29an eguneratua, 19:00etan. ©BERRIA

Koronabirusaren azken datuak

Berria

Azkeneko 24 orduetan bost pertsona hil dira COVID-19 gaitzaren eraginez, hamabi positibo atzeman dituzte PCR probekin, eta hiru gaixo ospitaleratu dituzte. Euskal Herrian 29.287 gaixok eman dute positibo guztira, koronabirusa atzemateko probaren bat eginda. Horietatik 2.066 hil dira. Grafikoak, albiste barruan.

Iñigo Urkullu eta Nekane Murga, goizeko bileran. ©/ Irekia

Ekainaren 8an hirugarren fasera igarotzeko eskatuko du bihar Jaurlaritzak

Jon O. Urain

Nafarroako Gobernuak «oso balorazio positiboa» egin du erkidegoek konfinamendua leuntzeko hirugarren fasea kudeatzeko aukeraz.

Aitor Esteban eta Salvador Illa, Kongresuan. / ©Ballesteros, EFE

Erkidegoek kudeatuko dute hirugarren fasea

Jon Ordoñez Garmendia

Alarma egoera luzatzeko akordioa egin dute Espainiako Gobernuak eta EAJk, eta horren truke Urkulluk eta Txibitek hartu, kendu, moldatu eta ezarriko dituzte alarma egoeratik ateratzeko neurriak hirugarren fasean Hego Euskal Herrian. ERCrekin ere egin du akordioa Madrilek. Jaurlaritzak bihar eskatuko du ekainaren 8an hirugarren fasean sartzea.

 ©BERRIA

Kulturgintza: eutsi ala hautsi

Iñigo Astiz

Koronabirusaren hedapenak ziurgabetasun handia eragin du aurrez ere prekaritateak gogor jotako sektore batean: kulturgintzan. Sorkuntza ere krisi honi aurre egiteko moduan dagoen jakiteko, lau sortzaile elkarteren zuzendaritzako kideak bildu ditu BERRIAk: Eneritz Artetxe (Ehaze), Garbiñe Ubeda (Euskal Idazleen Elkartea), Aitor Bengoetxea (Musika Bulegoa) eta Igor Elortza (Euskal Herriko Bertsozale Elkartea).

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna