Albistea entzun

ERREZETA

Bruselazak borraja eta urdaiazpikoarekin

JUANAN RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2016ko azaroak 19

Osagaiak

Bruselazak: 2 dozena

Borrajak: 2 borraja

Urdaiazpikoa: 100 g

Baratxuri aleak: 2 baratxuri

Irina

Gatza

Olioa

Barazki egosien salda: basokada bat.

1

Lehenengo, bruselazei bi geruzak kendu labana txiki batekin, eta zuztarra pixka bat moztu. Borrajak zuritu, eta sobera dituzten iletxo guztiak kendu.

2

Bi lapiko urez bete, eta berotzen jarri, gatz pitin batekin. Irakiten hastean, batean bruselazak jarri, eta bestean, borrajak. Bruselazak hamar minutuz irakiten eduki; borrajak, berriz, pixka bat gehixeago, 15 bat minutuz.

3

Ondoren, barazkiak ur hotzetatik pasatu, egosketa eteteko eta barazkiak freskatzeko.

4

Borrajak egositako uretatik, gorde basokada salda bat.

5

Zartagin zabal batean, oliba olio zorrotada bat jarri, eta baratxuri aleak xehetuta gehitu. Baita urdaiazpikoa ere, zati txikietan moztuta.

6

Pare bat minuturen ondoren, gehitu irin koilarakada bat, nahastu, eta, jarraian, barazki salda basokada bat gehitu. Guztia irakin lau bat minutuz.

7

Ondoren, prest izango dugu negu sasoiko plater goxo eta osasuntsu hau.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©MARISOL RAMIREZ / FOKU

«Zorroztasuna funtsezkoa da kazetaritzan»

Urtzi Urkizu

Arabako, Bizkaiko eta Gipuzkoako kazetarien elkargoko dekano eta Euskal Kazetarien Elkarteko presidente izendatu dute Goikoetxea. Dioenez, kazetariek baldintza onak behar dituzte.
 ©GORKA RUBIO / @FOKU

«Galtzen ari den lan bat azaleratu nahi dut»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Ontzi bat da, esamolde bat da, eta arrantzalearen azalean jarri nahi bat da 'Axalian'. Izen hori jarri dio Ortolaizek Zarauzko Photomuseumen paratu duen erakusketari: «Mundu eder bat da itsasoa».
Jon Mirande, eskuinean, Bretainiar Elkartearen Saria ekitaldian, 1969. ©Z / EZEZAGUNA

De viris illustribus: Jon Mirande bretainiarra

Miel A. Elustondo

Euskaraz baino lehen ikasi zuen bretoieraz Jon Mirandek Parisen. Euskaldunak lagun egin baino lehen, bretainiarrak egin zituen adiskide. «Gazte haien karra! Askok ez zekiten haurretatik beren herriaren hizkuntza, baina ikasi zuten eta bretoieraz ari dira beti. Guk, aldiz...», idatzi zuen. Goulven Pennaod bretainiarrarena dugu jakilegoa, Txomin Peillenek 1976an bildua.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.