Osagaiak
Bruselazak: 2 dozena
Borrajak: 2 borraja
Urdaiazpikoa: 100 g
Baratxuri aleak: 2 baratxuri
Irina
Gatza
Olioa
Barazki egosien salda: basokada bat.
1
Lehenengo, bruselazei bi geruzak kendu labana txiki batekin, eta zuztarra pixka bat moztu. Borrajak zuritu, eta sobera dituzten iletxo guztiak kendu.
2
Bi lapiko urez bete, eta berotzen jarri, gatz pitin batekin. Irakiten hastean, batean bruselazak jarri, eta bestean, borrajak. Bruselazak hamar minutuz irakiten eduki; borrajak, berriz, pixka bat gehixeago, 15 bat minutuz.
3
Ondoren, barazkiak ur hotzetatik pasatu, egosketa eteteko eta barazkiak freskatzeko.
4
Borrajak egositako uretatik, gorde basokada salda bat.
5
Zartagin zabal batean, oliba olio zorrotada bat jarri, eta baratxuri aleak xehetuta gehitu. Baita urdaiazpikoa ere, zati txikietan moztuta.
6
Pare bat minuturen ondoren, gehitu irin koilarakada bat, nahastu, eta, jarraian, barazki salda basokada bat gehitu. Guztia irakin lau bat minutuz.
7
Ondoren, prest izango dugu negu sasoiko plater goxo eta osasuntsu hau.