Albistea entzun

ERREZETA

Hegaluze tosta tipula eta piper berdearekin

ANDONI CANELLADA / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko jatetxea

2021eko urriak 2 - Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT
400 g hegaluze.
3 piper berde.
Tipula 1.
Baratxuria.
Oliba olioa.
Ogi tostak.

Hegaluzearen sasoiari bukaera ona emateko, errezeta goxoa dakarkizuegu. Pintxo moduan egingo dugu gaurkoa, gainera.

1. Lehenik, baratxuri eta tipulak zuritu eta xafletan moztu. Jarraian, piper berdeei hazitxoak kendu eta erditik moztu luzetaka, eta erdi bakoitza beste aldera ere bitan moztu.

2. Barazki horiek guztiak zartagin batean ipini, oliba olio txorrotada eta gatz pittin batekin. Su ertainean tapaz estali, eta bost bat minutuz eduki; kontuz kolore gehiegi hartu ez dezaten.

3. Ogia xaflatan moztu (zortzi bat), eta zartagina edo txigorgailua erabiliz txigortu.

4. Hegaluzea ogitxoen tamainako laukitxoetan moztu. Zartagin bat sutan ipini, eta, ondo beroa dagoenean, hegaluze takotxoak bertan jarri, gatz eta oliba olio txorrotada batekin. Minutu batez mantendu, buelta eman, eta beste oliba olio txorrotada bat gehitu. Minutua pasatu ondoren, jarraian erretilu batera atera.

5. Orain, mahaira zerbitzatzeko erretiluan, ogi txigortuak jarri, eta gainean,sardexka baten laguntzaz, tipula eta baratxuriak jarri, gainean hegaluze takotxoa; eta azkenik, piper berdeaz ongi estali. Bukaeran gatz lodi pixka bat botatzea aukera ezin hobea duzue.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Bortxaketa salatzeko erabili dut musika»

Ane Insausti Barandiaran

'Medusa' izeneko EPa sortu du AyVeek, jasan zuen bortxaketa eta ondoren bizi izandakoak kontatzeko. Haren hitza zalantzan jarri zutela salatu du, eta ingurukoen babesari esker egin duela aurrera.
Lurraren barneko geruzak eta barne nukleoa. ©ARGONNE NATIONAL LABORATORY

Lurraren barrunbeak ezagutzen

Iker Tubia

Lurraren barneko prozesuen berri izateko, uhin sismikoak erabiltzen dira. Berriki, ikerketa batek erakutsi du nukleo solidoaren abiadura moteldu egin dela, eta agerian utzi du mantuaren eta nukleo solidoaren arteko abiadura aldea.
ETB1eko <em>Go!azen</em> telesaileko aktore gazteak. ©ETB

Hiru haurretik batek ikusi du aurten 'Go!azen' ostiraletan ETBn

Urtzi Urkizu

ETB1eko telesailaren denboraldia gaur amaituko da. Kontzertuek maiatzera arte jarraituko dute

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.