Albistea entzun

ERREZETA

Hegaluze tosta tipula eta piper berdearekin

ANDONI CANELLADA / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko jatetxea

2021eko urriak 2 - Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT
400 g hegaluze.
3 piper berde.
Tipula 1.
Baratxuria.
Oliba olioa.
Ogi tostak.

Hegaluzearen sasoiari bukaera ona emateko, errezeta goxoa dakarkizuegu. Pintxo moduan egingo dugu gaurkoa, gainera.

1. Lehenik, baratxuri eta tipulak zuritu eta xafletan moztu. Jarraian, piper berdeei hazitxoak kendu eta erditik moztu luzetaka, eta erdi bakoitza beste aldera ere bitan moztu.

2. Barazki horiek guztiak zartagin batean ipini, oliba olio txorrotada eta gatz pittin batekin. Su ertainean tapaz estali, eta bost bat minutuz eduki; kontuz kolore gehiegi hartu ez dezaten.

3. Ogia xaflatan moztu (zortzi bat), eta zartagina edo txigorgailua erabiliz txigortu.

4. Hegaluzea ogitxoen tamainako laukitxoetan moztu. Zartagin bat sutan ipini, eta, ondo beroa dagoenean, hegaluze takotxoak bertan jarri, gatz eta oliba olio txorrotada batekin. Minutu batez mantendu, buelta eman, eta beste oliba olio txorrotada bat gehitu. Minutua pasatu ondoren, jarraian erretilu batera atera.

5. Orain, mahaira zerbitzatzeko erretiluan, ogi txigortuak jarri, eta gainean,sardexka baten laguntzaz, tipula eta baratxuriak jarri, gainean hegaluze takotxoa; eta azkenik, piper berdeaz ongi estali. Bukaeran gatz lodi pixka bat botatzea aukera ezin hobea duzue.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©BERRIA

«Protesta eginez gero, erbestea, kartzela edo heriotza dira aukerak»

Amaia Ramirez de Okariz Kortabarria

Nikaraguarren giza eskubideen alde buru-belarri ari da lanean Flores, 2018ko apirilean hasi zen «basakeriaren» osteko jazarpenak salatzen. Horri buruz aritzeko hitzaldi bat emango du Gasteizen.
. Borda Berri jatetxeak (Otogoien, Araba) irabazi du aurten Euskal Herriko Pintxo Lehiaketa. Mitxel Suarez sukaldariak egin du <em>Txingurri</em> pintxoa. jaizki fontaneda / foku ©JAIZKI FONTANEDA / @FOKU

Txapela, Arabako patatarentzat

Amaia Ramirez de Okariz Kortabarria

Otogoiengo Borda Berri erretegiko Mitxel Suarez sukaldariak eginiko 'Txingurri' pintxoak lortu du aurten Euskal Herriko Pintxo Txapelketako txapela. Gasteizko Kea jatetxeak eskuratu du bigarren postua, eta Bilboko La Pizarrak hirugarrena. Epaimahaiak adierazi du hautaketa «zaila» izan dela.

 ©JAIZKI FONTANEDA / FOKU

«Amak beti zioen lan eginez gero saria izango nuela, eta arrazoi zuen»

A. Ramirez de Okariz Kortabarria

Borda Berri jatetxeko Suarez sukaldaria izan da aurtengo Euskal Herriko Pintxo Lehiaketako irabazlea. Azaldu du «gogorrak» izan direla egun hauek, baina parte hartzaileen arteko laguntasuna nabarmendu du.
Begoña del Teso zinema kritikaria eta kazetaria. ©ANDONI CANELLADA / FOKU

Del Tesoren, Beriainen eta Fraileren lanak saritu dituzte

Uxue Rey Gorraiz

Begoña del Tesok zinema arloan egindako lana goraipatu dute Euskal Kazetarien Elkarteak eta Kazetarien Euskal Elkargoak

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.