ERREZETA

Hostopilak otarrainxkaz beteta

JON URBE / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2020ko urriak 31

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

Hostopil xafla bat.
Dozena bat otarrainxka.
300g leka.
Bexamela egiteko:
Esnea, gurina, irina, gatza.
Oliba olioa.

1. Hostopil xafla zilindrotan moztu, edalontzi baten laguntzaz. Labeko erretilu batean jarri. Labea berotzen jarri, 180 gradutan. Beroa dagoenean, erretilua sartu, eta 20 minutuz mantendu. Horrela, hazi edo puztu egingo dira hostopil zilindroak.
2. Otarrainxkak zuritu, eta burua kendu. Azal eta buruekin salda egingo dugu. Lapiko batean, jarri urez estalita berotzen, gatz pittin batekin. Egosi hamar minutu inguruz. Iragazi eta salda gorde
3. Bexamela egiteko, gurina lapiko batean jarri, eta berotu urtu arte. Orduan, irina nahastu, eta etengabe irabiatuz, esnea (epela bada hobe) pixkanaka-pixkanaka gehituz joan. Otarrainxka salda pixka bat ere gehitu, esneaz gain. Lodieraren arabera, salda edo esne gehixeago bota. Gatz pixka bat bota, eta bost minutuz irakin, nahasteari utzi gabe. Hozten utzi eta gorde. Krema lodi xamarra gelditzea da gure nahia errezeta honetarako.
4. Otarrainxkak puskatan moztu, eta zartagin batean su bizian erregosi, minutu pare batez. Ondoren, bexamel kremara gehitu.
5. Lekak ere egosi, beste lapiko batean, ur eta gatz pixka batekin. 10 bat minutuz egosi ondoren, ur hotzetik pasatu, testura eta kolorea mantentzeko.
6. Labetik atera hostopil zilindroak, erditik moztu, eta tartean otarrainxka krema sartu. Azkenik, hostopila taparekin estali. Platerean jartzerakoan, lekak jarri azpian, eta gainean, hostopila jarri. Nahi izanez gero, bexamel pixka bat gehiagorekin estali guztia.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Albiste gehiago

Erandioko Akarlanda parkean aukera dago barbakoak egiteko, paseoan, korrika eta bizikletan ibiltzeko, eta eskalatzeko. ©RAUL BOGAJO / FOKU

Arnasgune bat bidegurutzean

Uxue Gutierrez Lorenzo

Bilbo hirigunetik oso hurbil eta herri ugariren bidegurutzean dago Erandioko Akarlanda parkea. Besteak beste, eskalatzeko, paseoan ibiltzeko eta barbakoak egiteko aukera dago han.
 ©IÑIGO URIZ / @FOKU

«Pedagogiak independentzia lortzen ez badu, ez dugu sekula aurreratuko»

Iker Tubia

Apalategik uste du eskolaren eraketak pedagogoen eta ikerlarien esku egon beharko lukeela. Jorge Oteiza fundazioan aurrekoen lekukoa hartu duela azaldu du.
Inaxio Esnaola kazetaria, <em>Burdinola</em> saioaren arduraduna. ©MAITE REZABAL ARREGI / IRUTXULOKO HITZA

Heavya itzuli da uhinetara

Jakes Goikoetxea

Naiz irratia heavy metalari buruzko 'Burdinola' saioa ematen hasi da, Inaxio Esnaolaren eskutik

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan zaitez BERRIAlaguna

BERRIAlagunei esker eskaintzen dugu balioz osatutako informazioa. Egizu ekarpena gure eginkizunarekin segi dezagun.

Izan zaitez BERRIAlaguna