Albistea entzun

ERREZETA

Patata eta hegaluze milorria

JAIZKI FONTANEDA / @FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2022ko ekainak 18

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

Hegaluzea: 300 gramo, garbi
Lau patata berri
Bi tipula
Pikillo piperrak
Gatza
Oliba olioa
Bi baratxuri ale
Perrexil sorta bat
Ozpina

1. Lehenik, jarri patatak egosten. 30-40 minutu izango dira, gutxi gorabehera, betiere patataren tamainaren arabera. Gorde.

2. Ondoren, zuritu tipulak eta moztu xafla finetan. Erregosi zartagin batean, oliba olio txorrotada batekin eta gatz pittin batekin, 20 minutuz. Gero, gorde.

3. Moztu pikillo piperrak zerrenda luzeetan, eta erregosi bost bat minutuz zartagin batean, oliba olio pittin batekin eta gatz pixka bat gehituz.

4. Baratxuri aleak zuritu eta ahalik eta zati txikienetan moztu. Baita perrexila ere. Jarri bi osagaiak erretilu txiki batean, eta gehitu gatza, ozpina eta oliba olioa. Ondo nahastu, eta gorde.

5. Egositako patatak zuritu eta xaflatan moztu. Guztiak ongi zabaldu erretilu batean.

6. Hegaluzea zentimetro bateko lodierako xafletan moztu; gatz pittin bat bota; eta zartagin edo plantxa batean, aurrez ondo berotuta, minutu batez frijitu, oliba olio tanta baten laguntzaz.

7. Azkenik, platera osatzeko, lehenik patata ipini; gero, tipula goxatu geruza bat; gainean, hegaluze xafla; eta, azkenik, bukatzeko, berriro patata. Egin horrela hiru aldiz, eta osagai guztiekin milorria osatuko da.

8. Ondoren, guztia platereratu, eta ongi busti prestatuta dagoen baratxuri eta perrexil ozpin-olioarekin. Azken ukitua emateko eta zapore eta kolore kontrasterako, aurretik erregosi den pikillo piper puska jarri milorriaren gainean. Puntaren puntan!

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©MICHEL OCELOT

«Zuei on egitean datza ene ofizioa»

Ainize Madariaga

'Le Pharaon, Le beau sauvage et la Princesse' animazio film berria aurkeztuko du Ocelotek bihar Baionan. Zati bat Egiptoko marrazki lauak animatuz egin du. Kiriku pertsonaiak egin zuen ezagun Ocelot.
 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Zientzialariek lehen lerroan jarri behar dute, ekintzaile izan»

Jakes Goikoetxea

Zientzialariak laborategietatik mobilizazioetara pasatzea nahi du Scientist Rebellionek, klima larrialdiaren kontra eredu izateko eta egoeraren larritasuna gizartera iristeko.
Malen Altuna eta Aitziber Grados, grabaketan. ©OIHANE ALONSO ESCUDERO

Umorea eta entretenimendua Gaztea irratiaren podcast berrian

Olatz Silva Rodrigo

'Benetan zabiz?' podcasta estreinatu du EITBko irratiak. Aitziber Grados Muñoa eta Malen Altuna Biteri dira aurkezleak

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...