Albistea entzun

ERREZETA

Oilasko bular frijituak Tuterako kukuluekin

IKER MARKINEZ Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Sukaldaria

2023ko ekainak 10

OSAGAIAK
4 LAGUNENTZAT

Oilasko bularra: 400 gramo.
Tuterako sei kukulu.
Entsaladarako tomate bat.
Ahuakate bat.
Patata egosi bat.
Oliba olioa.
Gatza.
Ezpeletako piper hautsa.
Modenako ozpina.

1. Hasteko, moztu oilaskoaren bular xerrak kubo txikietan. Jarri ontzi batean, bota gatz pittin bat, eta baita Ezpeletako piper hautsa eta oliba olio tanta batzuk ere. Sartu hozkailuan, eta han eduki hamabi bat orduan.

2. Moztu tomatea aurrena xafla lodietan, eta gero kubo txikietan. Bota erretilu batera. Gauza bera egin patata egosiarekin eta ahuakatearekin. Gehitu Modenako ozpina eta oliba olio txorrotada bat. Gorde.

3. Moztu erditik Tuterako kukuluak. Jarri plater batean, eta bota gatza, ozpina eta olioa.

4. Ongi berotu zartagina, eta hartan frijitu oilasko bularrak, su bizian, hiru edo lau bat minutuz. Itzali sua, eta bertan utzi.

5. Zabaldu ahuakatea eta patata kukuluen gainean. Bukatzeko, zabaldu zartaginean dauden oilasko bular zatiak ere. Platera prest dago dastatzeko.

Asko balio du irakurri duzun albiste/artikulu honek. Talde baten lanaren emaitza da.

Albiste hau zuri helarazteko eta talde honek bere lana baldintza egokietan egin dezan, BERRIAk ezinbestekoa du zure sostengua.

Zure babes ekonomikoarekin, aldi hau kontatzeko funtzioa betetzen jarraitu nahi dugu: kazetaritza konprometitu, kalitatezko eta independentea egiten.

Albiste gehiago

Agnes Karrasch, Basqe Culinary Centerreko afarian, herenegun. ©BCC

Barrunbeetan kozinatzen dena

Enekoitz Telleria Sarriegi

Culinary Zinemako laugarren egunean eman dute 'She Chef' dokumentala. Agnes Karrasch bekadunak jatetxe izardunetan egindako ibilia kontatzen du. Berak eskaini du afaria BCCn.

 ©BERRIA

Bakarraren buru jana

Enekoitz Telleria Sarriegi

Jatetxe batzuk mugak ezartzen hasi dira otordua egitera bakarka doazenei. Kontrara, geroz eta gehiagok eskatzen dute otordua bakarka egitea. Tartean, jendaurrean jateari fobia diotenak ere badaude: 'solomangarefobia' dute.

 ©KANALDUDE

«Errezeta bera da, baina zapore berria eman nahi diot saioari»

Beñat Mujika Telleria

Sei urte eman zituen Crouspeyrek Euskal Irratietan, eta lehen esperientzia du telebistan, Kanaldudeko 'Harri Salda'-n. Adierazi duenez, bertako «kodeak eta moldeak» ezagutzen ari da.
Euskal bixkotxak erakusgai, aurreko ekitaldi batean, Kanbon. ©JOSEAN GIL-GARCIA

Bixkotxaren usaina

Enekoitz Telleria Sarriegi

Euskal bixkotxaren XX. jaia ospatuko dute gaur eta bihar Kanbon. Lehiaketak, tailerrak eta gastronomia ibilaldiak egingo dituzte

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoari esker, gure funtzioa betetzen jarraituko dugu egunero:
jendearen galdera eta kezkekin bat egingo duen kazetaritza bat egiten.