Albistea entzun

ERREZETA

Barazki budina

IKER MARKINEZ Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Sukaldaria

2023ko urtarrilak 14

OSAGAIAK
4 LAGUNENTZAT

300 gramo leka.
Bi kuiatxo.
Bi azenario.
Tipula bat.
200 gramo ziazerba.
Sei arrautza.
Litro erdi esne gain.
Burruntzali bat tomate saltsa.
Gatza.
Oliba olioa.
Piperbeltz hautsa.
Gurina.

1. Barazkiak garbitu, behar direnak zuritu, eta juliana eran moztu, normalean baino zabalxego.

2. Barazkiak taldeka egosiko ditugu, ur irakinetan: lekak sei bat minutuan, kuiatxoa hiru minutuan, azenarioak bost minutuan, eta, azkenik, ziazerba minutu batean. Tipula, egosi beharrean, erregosi egingo dugu, lapiko txiki batean, oliba-olio txorrotada batekin eta gatz pitin batekin.

3. Budinaren orea egiteko, bota arrautzak erretilu batera, eta gehitu tomate saltsa eta esne gaina. Gatza eta piperbeltz hautsa ere bai. Guztia ongi irabiatu. Gehitu bertara erregositako tipula eta baita ziazerba egosia ere, puska txikitan moztua.

4. Budina egiteko moldea hartu, eta gurina ondo zabaldu eskuarekin. Barazkiak moldean kokatu, modu txukunean. Lehenik, azenarioak, eta haien gainean burruntzali bat budin ore. Ondoren, kuiatxo puskak, eta gainetik beste burruntzali bat ore. Jarraian, lekak eta falta den budin orea.

5. Labea berotzen jarri, 180 gradutan. Moldea urez betetako erretilu batean jarri, marian berotzeko —flanak egiten diren moduan—, eta eduki labean 30 minutuz. Labea itzali eta gero, ez atera budina labetik: bertan utzi, hoztu arte.

6. Hoztutakoan, moldetik atera, xaflatan moztu eta plateretan banatu dezakegu. Oso ukitu goxoa eta berezia emango dio budina gainetik bustitzen badugu saltsa arrosarekin edo alioliaren gisako saltsaren batekin.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Ondarroako (Bizkaia) Kamiñazpi auzoan dagoen murala, Lian artistarena. ©Berria

Lian muralgilearen Ondarroako artelana, munduko hiru onenen artean

Paulo Ostolaza

Bozketa egin dute 2022an munduan egin diren ehun muralik onenen artean, eta hirugarren postua lortu du Kataluniako artistaren lanak. Kamiñazpi auzoan dago.

 ©BERRIA

«Besteez barre egiteari utzi behar diogu»

Unai Etxenausia

Konbentzituta dago Montalvo: arte eszenikoak ikuspegi feminista batetik abiatuz landu behar dira. Umorea feminismoarekin uztartzen duen formakuntza bat aurkeztuko du asteburuan, Ozetan.
Bego Viñuela kaligrafoa, <em>kaligrafia</em> hitza lumaz idazten, Bilboko bere estudioan. ©OSKAR MATXIN EDESA / FOKU
Jokin Etxeberria, <em>Muak</em>-en. ©MUAK

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.