ERREZETA

Krema eta marrubizko hostopila

Krema eta marrubizko hostopila.
Krema eta marrubizko hostopila. JUAN CARLOS RUIZ / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2019ko maiatzak 11

OSAGAIAK LAU LAGUNENTZAT

Hostopila.

8 arrautza.

225 gramo azukre.

100 gramo irin.

Litro bat baserriko esne.

Banilla makila zatitxo bat.

400 gramo marrubi.

1. Krema prestatzen hasiko gara lehenik. Lapiko batean, esnea berotzen jarri, banilla makilatxoarekin batera, eta bitartean arrautzen gorringoak ontzi batean jarri.

2. Azukrea ontzira nahastu behar da, eta bost minutuz etengabe irabiatu. Gero, irina gehitu behar zaio, eta kontu handiz nahastu.

3. Berotutako esnearen erdia ontzira bota, eta ondo nahastu. Lapikoan gelditu zaigun esnea irakin artean berotu, eta, banilla makilatxoa kendu ondoren, ontzian daukaguna lapikora irauli. Bost minutuz irakiten eduki behar da, etengabe nahastuz; gero, hozten utzi.

4. Labea 180 gradutara berotzen dugun bitartean, hostopila lauki luze itxurako pusketatan moztu, eta labeko erretiluan ipini. Labean sartu, eta hogei minutuz egosi. Kontuan eduki erretilua labearen erdian jartzea, eta beheko beroa bakarrik erabiltzea. Gero, hozten utzi.

5. Marrubiak garbituko ditugu, baina txorten eta guzti. Horrek ura marrubiaren barruan sartzea eragozten du, eta horrela marrubiak zapore guztia mantentzen du. Ondoren, txortena kendu, eta marrubi bakoitza hiru xaflatan moztu.

6. Milorriak prestatzeko, hostopil pusketa bakoitza hiru xaflatan moztu behar da. Lehenengo xaflaren gainean krema jarri, baita marrubi xafla batzuk ere. Beste alde batetik, berdin jarraitu gainontzeko hostopil zein marrubi xaflak bata bestearen gainean jarriz.

Goizeko buletina

BERRIAren papereko edizioaren gai nagusiak biltzen ditu egunero (astelehenetan salbu). Goizean goiz iristen da zure posta elektronikora.

Albiste gehiago

Donostiako Ramontxu Berri tabernan egondako 683 laguni egin ziete proba, atzo ©Gorka Rubio / Foku

Hego Euskal Herrian, 492 positibo

Berria

Pertsona bat hil da Nafarroan, uztailaren 15etik lehena. Uztailaren 27tik abuztuaren 3ra Galdakaoko Muguru tabernan izan ziren 420 laguni PCR proba egingo diete, eta Donostian PCR-ak egiten jarraituko dute Ramontxu Berriko bezeroei.

Iñigo Urkullu Eusko Jaurlaritzako lehendakaria, iragan astelehenean, Gasteizen ©Jaizki Fontaneda / Foku

«Erantzukizunerako» deia egin du Iñigo Urkulluk

Joxerra Senar

Sare sozialetan zabaldutako ohar batean, Eusko Jaurlaritzako jarduneko lehendakariak ohartarazi du «denen artean ahal den guztia» egin behar dela lehen olatuan bizitako egoera dramatikora ez itzultzeko.

 ©ARITZ LOIOLA / FOKU

Eragile guztiekin biltzeko eskatu dio oposizioak Eusko Jaurlaritzari

Olatz Esteban Ezkati

538 positibo atzeman dituzte Hego Euskal Herrian, iragan astean halako bi. Ospitaleratzeak ere bikoiztu egin dira egun batean: 103 pertsona daude erietxean.

 ©RAUL BOGAJO / FOKU

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

BERRIAlagunei esker eskaintzen dugu balioz osatutako informazioa. Egizu ekarpena gure eginkizunarekin segi dezagun.

Izan zaitez BERRIAlaguna