Albistea entzun

ERREZETA

Txerri azpizuna onddo freskoekin

GORKA RUBIO / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2021eko ekainak 19 - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

Txerri azpizun bat
400 gramo onddo fresko
Oliba olioa
Gatza
Piperbeltz hautsa
Tipula bat

1. Hasteko, zuritu tipula, moztu puska txikietan, eta erregosi zartagin batean —oliba olio txorrotada batekin— 30 bat minutuz, su ertainean.

2. Moztu azpizuna xaflatan, eta goxatu gatzarekin eta piperbeltz hautsarekin.

3. Moztu onddoak xaflatan, eta bizi-bizi frijitu zartagin batean, pare bat minutuz, oliba olio eta gatz pittin batekin. gehitu tipula erregosia. Guztia nahastu, eta gorde.

4. Zartagin handi bat sutan ipini, eta, beroa dagoenean, jarri olio txorrotada txiki bat; segidan, gehitu azpizun zatiak. Pare bat minutu pasatu eta gero, gehitu onddoak. Eduki guztia minutu pare batean sutan, eta prest egongo da mahaira eramateko.

5. Onddoen ordez, beste edozein perretxiko fresko erabil daiteke: ziza horia, gibelurdina...

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Irizpidea duzulako. Giroan zabiltzalako.

Zuk badakizulako.

Albiste gehiago

Orein arrek orein emeak erakartzen dituzte orroekin eta adarrekin; adibidez, Gasteizko Salburua parkean. ©RAUL BOGAJO / FOKU

Orein arrak, norgehiagoka

Amaia Ramirez de Okariz Kortabarria

Oreinen marrualdiaz gozatzeko bisitak egiten dituzte Gasteizko Salburua parkean udazkena iristearekin batera. Animalia horien ugaltzea da aldi honetako helburu nagusia.
 ©OSKAR MATXIN EDESA / FOKU

«Grabatua beti erronka berriak planteatzen dituen diziplina bat da»

Amaia Igartua Aristondo

Unibertsitatean izan zuen grabatuaren teknikaren berri, eta, harrezkero, hura jorratu izan du gehien. 2010ean Bilbon La Taller gunea sortu zuenetik, dibulgatzailea da batez ere, sortzailea bainoago. «Orain, hori da nire proiektu artistikoa».
Kritika soziala egiten duen komedia bat. ©SERIESLAND

Umorezkoak, euskaraz ere bai

Urtzi Urkizu

Seriesland nazioarteko jaialdia bihar hasiko da, Bilbon. Lau websail euskaraz ikusi ahalko dira

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Irizpidea duzulako. Giroan zabiltzalako.

Zuk badakizulako.

Egin BERRIAlaguna